x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Uruguay - Germania 2-3: Bronz păstrat

Uruguay - Germania 2-3: Bronz păstrat

10 Iul 2010   •   00:00
Uruguay - Germania 2-3: Bronz păstrat
Sursa foto: /Reuters

Germania s-a impus cu 3-2 în faţa Uruguayului în finala mică şi a terminat pentru a doua oară consecutiv pe locul al treilea la Cupa Mondială. Duminică vom afla şi marea câştigătoare, în urma finalei Olanda - Spania, care se va disputa la Johannesburg, de la ora 21:30.

Partida de la Port Elizabeth a început cu ocazia lui Forlan, care a şutat din lovitură liberă pe lângă vinclul porţii lui Butt. Elevii lui Joachim Low au replicat aproape imediat, cap în bară al lui Friedrich, dar în minutul 19 Muller nu a mai greşit ţinta, egalându-i pe Sneijder şi pe David Villa în clasamentul golgeterilor turneului final, cu 5 reuşite.

O greşeală a lui Schweinsteiger la mijlocul terenului avea să dea startul revenirii sud-americanilor. Mai întâi Cavani a finalizat un contraatac fulgerător, iar apoi, la 6 minute de la reluare, Forlan înscria pentru 2-1 cu o execuţie senzaţională de la marginea careului.

Uruguayenii au condus doar 5 minute, Muslera făcând cadou germanilor golul lui Jansen. Iar când toată lumea aştepta prelungirile, o nouă bâlbâială în apărarea sud-americanilor a adus golul lui Khedira, echivalent cu victoria.

Germanii câştigă cu 3-2 şi păstrează atât bronzul mondial câştigat acum 4 ani, la turneul final organizat pe teren propriu, cât şi pe antrenorul Joachim Low, care şi-a dat acordul de conduce Mannschaft încă doi ani.

Pentru livetext daţi click aici.

×
Subiecte în articol: cm2010