x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cine este Zaire-Emery, puștiul de 16 ani de la PSG care a bătut recordul de precocitate în Liga Campionilor?

Cine este Zaire-Emery, puștiul de 16 ani de la PSG care a bătut recordul de precocitate în Liga Campionilor?

de Redacția Jurnalul    |    15 Feb 2023   •   06:48
Cine este Zaire-Emery, puștiul de 16 ani de la PSG care a bătut recordul de precocitate în Liga Campionilor?
Sursa foto: Hepta

Copilul minune al lui PSG, Warren Zaire-Emery, a devenit marți seara cel mai tânăr fotblist din istoria fotbalului european desemnat titular în Liga Campionilor. Francezul a luat startul în primul unsprezece al meciului împotriva lui Bayern Munchen, în optimile de finală ale competiției.

Warren Zaire-Emery a debutat marți în Liga Campionilor la doar 16 ani și 343 de zile, tânărul find supus unui test important împotriva bavarezilor.

La doar 16 ani, mijlocașul central a primit în mod constant minute în echipa plină de staruri a lui PSG. Managerul Christophe Galtier și-a subliniat încrederea în adolescent, oferindu-i un rol masiv în cea mai importantă competiție a sezonului de până acum a lui PSG.

Cine este Warren Zaire-Emery?

Zaire-Emery este bijuteria academiei lui PSG. Un mijlocaș versatil cu un talent de marcator, adolescentul a strălucit la toate nivelurile.

El a atras pentru prima dată atenția pe o scenă mai largă după ce a evoluat pentru Franța la Campionatul European Under-17, în iunie 2021. De atunci, el și-a croit drumul în rândul campioanei Franței și a primit minute în mod regulat în acest an.

Selecționarea de marți face ca Zaire-Emery să ajungă 14 apariții în toate competițiile, inclusiv trei în linia de start. El a marcat primul său gol în Ligue 1 împotriva lui Montpellier, venind de pe bancă pentru a sigila o victorie 3-1.

Cu toate acestea, prezența sa în Liga Campionilor este relativ nouă, el adunând doar 12 minute în competiție până acum în acest sezon

Zaire-Emery este un mijlocaș central versatil. În academie, a jucat atât ca nr. 6, cât și ca nr. 8, dar a arătat o înclinație pentru ofensivă. De asemenea, îi place să tragă de la distanță. Deși Zaire-Emery este în mod natural dreptaci, el poate folosi ambele picioare, ceea ce îi permite să fie un pasator excelent.

PSG îl vede ca pe un jucător de perspectivă complet, care poate ocupa perfect oricare dintre cele trei posturi de mijlocaș central. Totuși, pentru parizieni, el evoluează ca număr 8 sau mijlocaș de bandă dreaptă, deoarece Danilo Pereira și Marco Verratti ocupă postul de mijlocași defensivi.

Galtier i-a oferit șansa de a debuta în fazele eliminatorii împotriva lui Bayern Munchen, considerându-l pe Zaire-Emery un jucător cu un potențial imens în acest sezon, scoțând deseori în afara lotului jucători mai consacrați, precum Fabian Ruiz sau Carlos Soler.

Galtier l-a apreciat pe Zaire-Emery ca fiind o piesă cheie a echipei sale.

"Trebuie să am ceva concurență în echipă", a spus Galtier. "Dacă un tânăr de 16 ani și jumătate sau 17 ani este mai capabil să joace decât ceilalți jucători, va juca".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×