x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Wenger: "UEFA să îşi ceară scuze pentru eliminarea lui Van Persie"

Wenger: "UEFA să îşi ceară scuze pentru eliminarea lui Van Persie"

10 Mar 2011   •   18:35
Wenger: "UEFA să îşi ceară scuze pentru eliminarea lui Van Persie"
Sursa foto: /Reuters

Tehnicianul lui Arsenal, Arsene Wenger, este de părere că UEFA ar face mai bine să îşi ceară scuze pentru eliminarea olandezului Robin Van Persie la meciul cu FC Barcelona, din optimile de finală ale Ligii Campionilor, decât să deschidă o procedură disciplinară împotriva lui şi a mijlocaşul Samir Nasri pentru că au criticat arbitrul după partida de marţi.

"Este ceva greu de înţeles, pentru că este o ruşine faptul că arbitrul a luat o decizie proastă, eliminându-l pe Robin Van Persie. Puţină umilinţă ar face bine UEFA. Să îşi ceară scuze pentru ceea ce s-a întâmplat ar fi mai bine decât să îi acuze pe oamenii care nu au făcut nimic rău. UEFA ar trebui să fie mai modestă după ce s-a întâmplat. Ar fi mai corect şi mai potrivit", a spus Wenger.

Centralul Massimo Busacca i-a acordat al doilea cartonaş galben lui Van Persie în minutul 56 al partidei, pentru că a continuat o acţiune după ce a fost semnalat în ofsaid. Olandezul a explicat că nu a auzit fluierul din cauza zgomotului de pe stadion şi nici nu a văzut steagul ridicat de arbitrul de linie. În acel moment, scorul era de 1-1 şi Arsenal se afla în situaţia de a se califica, deşi jocul era dominat de FC Barcelona.

"Nu neg că eram dominaţi, dar Barcelona a avut doar două şuturi pe poartă în prima repriză. Dominarea lor era sterilă. Multe meciuri din Liga Campionilor se decid în ultimele minute şi am fi avut o şansă dacă nu ar fi fost eliminat Van Persie. Această decizie ne-a frustrat şi i-a frustrat pe toţi cei care iubesc fotbalul. UEFA nu mă pedepseşte pe mine, a fost pedepsit clubul Arsenal. Am fost eliminaţi din Liga Campionilor şi am pierdut un mare obiectiv al nostru. În plus, trebuie să cerem scuze UEFA deşi nu am făcut nimic rău", a precizat Wenger.

×