x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Ziarişti brazilieni luaţi drept... spioni sud-coreeni!

Ziarişti brazilieni luaţi drept... spioni sud-coreeni!

03 Iun 2010   •   00:00
Ziarişti brazilieni luaţi drept... spioni sud-coreeni!
Sursa foto: /Reuters

Mai mulţi ziarişti brazilieni au fost nevoiţi să se legitimeze cu paşapoartele la un poliţist sud-african, responsabil cu securitatea lotului Coreei de Nord, care îi bănuia că sunt spioni sud-coreeni!

Potrivit cotidianului O Globo, în clipa în care i-a zărit pe jurnalişti la stadionul Makhulong din Tembisa, unde naţionala nord-coreeană desfăşura o şedinţă de antrenament cu porţile închise, respectivul poliţist i-a ameninţat că îi va aresta dacă nu părăsesc arena. "Veţi fi arestaţi! Acesta va fi un salut de bun-venit în Africa de Sud din partea mea pentru voi!", le-a spus poliţistul, care a continuat cu ameninţările timp de o oră.

Reprezentantul legii era aproape convins că ziariştii brazilieni ar putea fi sud-coreeni infiltraţi la stadion pentru a-i spiona pe nord-coreeni, aşa că le-a cerut paşapoartele. "Trebuie să fim precauţi pentru că nord-coreenii au această problemă cu Coreea de Sud. Sunt inamici", şi-a motivat gestul poliţistul sud-african.

Ziarul Globo a calificat acest incident drept amuzant, precizând că poliţistul ar fi trebuit să ţină cont de cel mai evident argument: "Prietene, problema este că nu avem deloc figuri de sud-coreeni".

După ce a observat că nici un jurnalist din faţa sa nu avea ochii oblici, omul în uniformă a preferat să schimbe subiectul discuţiei şi le-a spus ziariştilor că ar trebui să meargă la antrenamentele Braziliei, nu la cele ale Coreei de Nord şi că îi va aresta dacă vor face fotografii, chiar şi în afara stadionului.

×