x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FRF - Penalizati in Babadag

FRF - Penalizati in Babadag

de Sorin Anghel    |    16 Mai 2006   •   00:00
FRF - Penalizati in Babadag

Incepand cu sezonul 2006-2007, primul esalon din Romania va purta numele de Liga I. Adunarea Generala a FRF a fost nevoita sa ia aceasta decizie pentru ca o societate comerciala din Babadag se numeste Divizia A, fiind inregistrata la OSIM.

Acuzatiile directe, urletele si scandalurile care aveau loc la Adunarile Generale ale FRF au disparut. Sedinta de ieri a fost destul de linistita, masinaria de vot functionand perfect.

DESTEPT. Adunarea a inceput fara sa fie intrunit cvorumul, dar Mircea Sandu a tras de timp cu discursul sau prin care si-a laudat activitatea pana cand s-au strans doua treimi din numarul de membri. "Nasu" nu a ratat prilejul sa ceara sprijinul Guvernului pentru construirea in Romania a unui stadion care sa poata gazdui finala Cupei UEFA din 2009. Presedintele Federatiei i-a rugat pe oamenii din fotbal sa evite scandalurile pentru a nu aduce o imagine proasta asupra acestui sport. "Investitorii din fotbal lasa o impresie jalnica. Fotbalul nu este sprijinit deloc la nivelul Guvernului. Am avut probleme cu fiscul si nu am fost deloc pasuiti, in vreme ce alte domenii au fost tolerate", a spus Sandu, fara a face nominalizari.

RASPUNS. Prezent la Adunarea Generala a FRF in calitate de invitat, presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, Florian Gheorghe, a promis ca va sprijini fotbalul in masura posibilitatilor sale. "Va rog sa studiati cu atentie Codul Fiscal pentru ca exista anumite facilitati in favoarea sportului", a precizat seful sportului romanesc.

DURITATE
"I-ati obisnuit cu spagi pe observatori. Vina este a dumneavoastra, ca nu aduceti dovezi. Dati-i pe mana Politiei! Veniti cu dovezi si Comisiile FRF vor lua masuri. Va rog sa nu mai dati bani negri. Nici un organ nu poate lua masuri fara sa aiba vreo dovada"
Mircea Sandu
presedinte FRF

ANS NU VREA SUB MAI
In momentul in care Mircea Sandu le-a cerut celor din sala sa ii puna cateva intrebari presedintelui ANS, Nicolae Rainea a luat cuvantul. "Este o rusine ce se intampla cu sportul romanesc, care a ajuns o agentie, la fel ca o agentie loto, agentie de voiaj sau agentie CEC. Sunt foarte deranjat de faptul ca se doreste trecerea sportului sub tutela Ministerului de Interne. O sa ajungem un departament si nu e bine deloc. Trebuie sa existe un Minister al Sportului, sa avem un reprezentant in Guvern", a spus Rainea. Florian Gheorghe si-a exprimat si el dezaprobarea vizavi de posibila trecere a ANS sub tutela MAI. Ieri, Elisabeta Lipa a anuntat ca ministrul Vasile Blaga a acceptat sa preia sportul sub tutela sa. "Urmeaza doar predarea stafetei si intocmirea procedurilor legale. Nu stiu ce se va intampla cu actuala conducere a ANS, nici cum se va numi functia pe care o voi ocupa eu. Ma bucur ca sportul a trecut la noi in minister", a declarat Lipa.

SCHIMBARE
Cea mai importanta masura care s-a luat ieri a fost schimbarea denumirii esaloanelor fotbalistice. O societate comerciala din Babadag a inregistrat la OSIM denumirea Divizia A, astfel ca FRF nu mai poate folosi aceasta marca. "Am putea sa actionam in instanta aceasta societate comerciala, dar ar fi un proces foarte lung si inutil. Din sezonul viitor, vom avea Liga I, Liga a II-a si Liga a III-a. Si in celelalte state din Europa sunt folosite aceste denumiri", a spus Mircea Sandu.
×
Subiecte în articol: sport