x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gabriela Ruse învinsă în optimile de finală la Birmingham

Gabriela Ruse învinsă în optimile de finală la Birmingham

16 Iun 2022   •   20:54
Gabriela Ruse învinsă în optimile de finală la Birmingham
Sursa foto: Hepta

Turneul de tenis pe iarbă de la Birmingham s-a încheiat joi pentru sportiva română Gabriela Ruse, care a fost învinsă în optimile de finală de chineza Shuai Zhang, favorita numărul 8 a competiției.

La capătul a aproape două ore de joc, Gabriela Ruse a pierdut meciul în trei seturi, cu scorul de 2-6, 6-2, 5-7, după un ultim game în care Zhang a profitat de prestația slabă la serviciu a româncei, care a făcut 17 duble greșeli de-a lungul întregului meci.

După un debut de meci cu break și 2-0, Ruse a pierdut 6 game-uri consecutiv și implicit și primul set.

În partea a doua a început din nou bine, a dus scorul la 4-1, realizând până la finele setului 3 break-uri și ducând meciul în decisiv.

Un nou debut de set cu plus în dreptul româncei, care a avut 3-1, cu break în față, fiind egalată apoi la 3-3. Până la 5-6, cele două și-au valorificat serviciul, însă Ruse nu s-a mai putut concentra pe final, pierzând serviciul și meciul în game-ul ce ar fi putut duce disputa la tiebreak, după ce a condus cu 30-15, dar a și făcut o dublă greșeală, la 30-30, oferindu-i lui Zhang mingea de meci.

Pentru prezența în turul doi la Birmingham, Ruse va fi recompensată cu 3.800 de euro și 30 de puncte WTA.

În sferturile de finală de la Birmingham s-au calificat Simona Halep și Sorana Cîrstea, care vor evolua vineri cu Katie Boulter (141 WTA), respectiv cu Donna Vekic (92 WTA).

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gabriela ruse