x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Germania / Şase arbitri în vizorul poliţiei

Germania / Şase arbitri în vizorul poliţiei

de Ovidiu Ciutescu    |    03 Mai 2009   •   00:00
Germania / Şase arbitri în vizorul poliţiei

Justiţia din Germania a pus ochii pe şase arbitri, în cadrul anchetei legate de bănuielile de corupţie. În aceast scandal este vizat inclusiv clubul din Kiel pentru meciurile din campaniile sale europene din Liga campionilor la handbal, arată Der Spiegel.



"Cavalerii" fluierului sunt bănuiţi că au primit bani de la Kiel pentru a influenţa în avantajul clubului german desfăşurarea jocurilor din Liga campionilor. În colimatorul justiţiei se află, deloc surprinzător, polonezii Miroslav Baum şi Garek Goralczyk, arbitrii finalei retur a Ligii campionilor 2007, dintre Kiel şi Flensburg, câştigată de Kiel cu 29-27, după ce în prima manşă fusese 28-28. De asemenea, justiţia este interesată de 2 partide din ediţia 2008: ultimul meci al turului principal între Kiel şi Leon (32-26) şi semifinala retur cu Barcelona, câştigată cu 41-31 de clubul german.

Conform Der Spiegel, citat de Agerpres, anchetatorii ar fi constatat mişcări de fonduri estimate la 152.000 euro, fără acte justificative, în trezoreria clubului din Kiel, în legătură cu aceste 3 meciuri.

×
Subiecte în articol: sport