x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Germanii se plâng de condiţiile de la Jocurile Olimpice de la Beijing

Germanii se plâng de condiţiile de la Jocurile Olimpice de la Beijing

06 Feb 2022   •   16:30
Germanii se plâng de condiţiile de la Jocurile Olimpice de la Beijing
Sursa foto: COSR/facebook

Nu doar vântul care bate pe pârtii este rece pe munţii care găzduiesc Jocurile Olimpice de la Beijing, notează Reuters. După ce vântul puternic i-a forţat pe organizatori să amâne coborârea masculină la schi alpin, antrenorul Germaniei s-a plâns că nu a existat mâncare caldă pentru sportivi.

„Serviciul de catering este extrem de discutabil, pentru că, de fapt, nu există deloc catering... M-aş fi aşteptat ca Comitetul Olimpic să fie capabil să ofere mese calde. Nu există mese calde. Există chipsuri, nuci şi ciocolată şi nimic altceva. Acest lucru arată o lipsă de atenţie faţă de sportul de înaltă performanţă", a spus Christian Schwaiger.

Traseul alpin de lângă Yanqing, cu zăpadă 100% artificială, teleschiuri, telecabine, drumuri şi spaţii de cazare, a fost construit pentru Jocurile Olimpice din 2022 şi nu a mai fost folosit niciodată la un eveniment de anvergură.

Schwaiger a cerut cu câteva zile în urmă ca serviciile de catering să fie îmbunătăţite, dar spune că nu s-a schimbat nimic. Cu toate acestea, mâncarea livrată sportivilor în satul olimpic a fost excelentă, a spus el.

Între timp, echipa americană a venit pregătită cu mâncare specială pentru aceste condiţii, precum pastele pentru care au nevoie doar de apă caldă, scrie Mediafax

Protocoalele mai stricte privind coronavirusul ar putea fi motivul pentru mâncarea rece din Yanqing, a declarat o purtătoare de cuvânt a echipei americane.

Sportivul austriac Matthias Mayer a declarat că şi echipa austriacă a adus mâncare pe munte.

 

×
Subiecte în articol: Jocurile Olimpice de la Beijing