x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gestul căpitanului Chivu

Gestul căpitanului Chivu

de Mihai Igirosanu    |    14 Aug 2009   •   00:00
Gestul căpitanului Chivu
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gazeta Sporturilor/Intact images

Dincolo de victoria amicală în faţa maghiarilor, dedicată memoriei celui care a fost pivotul Marian Cozma, partida de pe Ferenc Puşkaş din Budapesta a fost marcată de un gest, aparent banal, din repriza secundă, care i-a aparţinut căpitanului Cristi Chivu.



Partida de pe fostul Nepstadion intrase în ultimul sfert de oră, iar cei doi antrenori, Erwin Koeman şi Răzvan Lucescu aproape epuizaseră multitudinea de schimbări permise de protocol. Căpitanul echipei naţionale a României, Cristian Chivu, suferea întins pe gazon după un duel aspru cu un adversar. Maghiarii nu au trimis balonul afară, preferând să dezvolte o acţiune rapidă pe partea unde Chivu era întins la pământ.

Zoltan Gera era liber pe extrema dreaptă, mingea îi fusese pasată şi se părea că superioritatea numerică ne va pune în pericol. Numai că acţiunea Ungariei a fost stopată chiar de Cristi Chivu. Simţind că balonul va trece prin apropierea sa şi că poate ajuta echipa deşi suferă crunt, căpitanul a făcut un efort, a împins din abdomen, s-a ridicat puţin de la sol şi cu un plonjon scurt a respins în aut.

Abia apoi s-a lăsat răpus de dureri şi a rămas întins pe gazon. După un tratament scurt al medicilor şi maseurilor, deşi evident chinuit de dureri, Chivu a mai rămas preţ de aproape 10 minute pe teren. A cedat doar în minutul 82, când a fost schimbat cu Marius Constantin. "Aş fi jucat şi 90 de minute, sunt bine pregătit fizic, deşi este început de sezon. Numai că am avut mari dureri la genunchi, crampe puternice, am simţit cum mi se contractă muşchii şi n-am mai putut. Referitor la acea fază, am vrut să rămân la pământ, dar am văzut că vine mingea şi am simţit că Gera era liber pe flanc. Mi-a venit şi destul de bine pentru plonjonul cu capul, dar dacă nu-mi venea făceam henţ", s-a destăinuit Chivu la două ore după meci pentru Jurnalul Naţional, relaxându-se la hotelul din Budapesta.

GLOBETROTTER
Chivu a sosit la Budapesta după ce evoluase pentru Inter în Supercupa Italiei, la Beijing, împotriva lui Lazio. "Sunt terminat, am schimbat fusul orar, iar în China era o umiditate incredibilă. Erau 29 de grade, însă ziceai că sunt 50.

Aveam şorturile lipite de picior, dar şi cei de pe banca de rezerve transpirau abundent", povesteşte căpitanul. De la Budapesta, jucătorul lui Inter a plecat direct spre Pescara, acolo unde va face joncţiunea cu colegii săi şi va evolua în această seară în tradiţionalul triunghiular dotat cu Trofeul TIM, la care, alături de Inter, mai participă Milan şi Juventus.

"La 16 august, în Austria, la Klagenfurt, avem un meci amical contra Bahrainului. E un program foarte încărcat, dar repet, sunt bine pregătit fizic", a încheiat căpitanul tricolorilor.


Remiză între ziarişti
Înaintea meciului Ungaria - România (0-1), de la ora 18:00, pe stadionul Ferenc Puşkaş din Budapesta a avut loc partida amicală dintre reprezentativele ziariştilor maghiari şi români, încheiată la egalitate 0-0. Echipa României a fost întărită cu Marian Ioniţă (antrenorul cu portarii al echipei naţionale), cu foştii mari internaţionali Daniel Prodan (director sportiv al FRF) şi Miodrag Belodedici (director tehnic al loturilor de juniori) şi cu Sorin Cojocaru (responsabilul FRF cu securitatea). Naţionala ziariştilor români se pregăteşte pentru Olimpiada care va avea loc în Ungaria, la Balaton, între 15 şi 22 septembrie.


Domenech e preocupat
După victoria scurtă din Insulele Feroe, 1-0, selecţionerul Franţei, Raymond Domenech (foto) şi-a îndreptat atenţia către meciul împotriva României, programat la 5 septembrie, pe Stade de France din Paris. "Ne gândim la meciul următor, cu România. Acum, ne concentrăm în totalitate asupra acelui joc. Am întors în Feroe o pagină, mai avem patru", a spus Domenech.

"Dacă aş spune că m-a entuziasmat meciul cu Insulele Feroe, nu m-ar crede nimeni. Însă nu este foarte îngrijorător, pentru că am avut multe astfel de partide, după care am arătat că putem să jucăm fotbal. Cu România şi la Belgrad va fi mai puţin amical, folcloric şi câmpenesc decât acest meci cu Insulele Feroe. Va trebui să vedem de ce suntem în stare în faţa unei echipe mai puternice", a declarat, la rândul său, preşedintele Federaţiei franceze, Jean-Pierre Escalettes.

×
Subiecte în articol: sport meci amical romania - ungaria