x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ghencea aşteaptă starurile

Ghencea aşteaptă starurile

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    01 Sep 2007   •   00:00
Ghencea aşteaptă starurile
Sursa foto: Christian Silva/

Calificată pentru a doua oară consecutiv in grupele Ligii Campionilor, Steaua va aduce din nou pe stadionul său două nume grele ale fotbalului european.

Calificată pentru a doua oară consecutiv in grupele Ligii Campionilor, Steaua va aduce din nou pe stadionul său două nume grele ale fotbalului european.

Dacă anul trecut pe Stadionul Steaua au evoluat Real Madrid şi Olympique Lyon, in acest sezon suporterii "roş-albaştrilor" vor vedea la lucru, in premieră, pe Arsenal Londra şi le vor putea revedea pe FC Sevilla şi pe Slavia Praga. Spaniolii vor afla luni, cănd e programat returul cu AEK, la Atena, dacă vor face parte din grupa H. In tur, ei s-au impus cu 2-0.

CUNOŞTINŢE. La 16 februarie, in "16-imile" Cupei UEFA, trofeu pe care aveau să-l şi căştige, Sevilla invingea pe Steaua cu 2-0, prin golurile lui Poulsen şi Kanoute, din penalty. Numele Slavia Praga nu este nici el unul prea plăcut pentru "roş-albaştri". La 25 noiembrie 1999, la Praga, in optimile de finală ale Cupei UEFA, cehii o spulberau pe Steaua cu 4-1. In retur, trupa din Ghencea a remizat, 1-1, şi era eliminată. Singura intălnire dintre Steaua şi Arsenal a avut loc in 1956, la Londra, cu prilejul unui turneu amical organizat de "tunari". Sub vechiul nume, CCA, steliştii realizau o remiză de prestigiu, 1-1.

Marile favorite ale grupei sunt Arsenal şi Sevilla. Deşi l-a pierdut pe marele star, Thierry Henry, managerul Arsene Wenger are pe mănă nume grele, precum Lehmann, Gallas, Van Persie, Hleb şi Rosicky. De partea cealaltă, pe lăngă omogenitate, regina ultimelor sezoane din Cupa UEFA, FC Sevilla, ii va readuce in faţa Stelei pe Palop, Dragutinovic, Maresca, Jesus Navas, Luis Fabiano şi Kanoute.

Satisfacţie

"Ne bucurăm că suntem consideraţi aproape o echipă mare, avănd in vedere că am făcut parte din urna a doua. Dacă vom trece de AEK Atena, vom avea o grupă bună, pentru a ne da seama dacă suntem capabili să fim competitivi in Liga Campionilor. Ne dă forţă să ştim că suntem bine văzuţi"

Jose Maria Del Nido,preşedinte Sevilla

Estimări

"Respect foarte mult forţa celor de Arsenal Londra, apoi mai cred că Sevilla va trece cu siguranţă de grupe, performanţele realizate in Cupa UEFA vorbesc de la sine despre valoarea lor. Apoi, nu mă voi supăra dacă vom repeta rezultatele din meciurile cu Steaua din 1999, 4-1 şi 1-1"

Karel Jarolim,antrenor Slavia Praga

Atenţie!

"Steaua şi Slavia sunt echipe de la care nu ştii niciodată la ce să te aştepţi. Sunt misterioase şi pot produce surprize dacă nu eşti atent şi dacă nu le tratezi cu maximă seriozitate. Intălnirea cu Slavia va fi una specială, mai ales că eu am evoluat in trecut la rivala acesteia, Sparta"

Tomas Rosicky,jucător Arsenal

Program

Etapa 1

19 septembrie

Slavia - Steaua

Arsenal - Sevilla/AEK

Etapa 2

2 octombrie

Steaua - Arsenal

Sevilla/AEK - Slavia

Etapa 3

23 octombrie

Sevilla/AEK - Steaua

Arsenal - Sevilla

Etapa 4

7 noiembrie

Steaua - Sevilla/AEK

Slavia - Arsenal

Etapa 5

27 noiembrie

Steaua - Slavia

Sevilla/AEK - Arsenal

Etapa 6

12 decembrie

Arsenal - Steaua

Slavia - Sevilla/AEK

CUPA UEFA : Destinaţii Nurnberg şi Boras

Rapid şi Dinamo şi-au aflat ieri adversarii din primul tur al Cupei UEFA. Pentru accederea in grupele celei de-a doua competiţii europene, giuleştenii vor da piept cu căştigătoarea Cupei Germaniei, 1. FC Nurnberg, iar dinamoviştii se vor lupta cu campioana en-titre a Suediei, Elfsborg Boras. "Suntem favoriţi, dar trebuie să fim atenţi, pentru că Elfsborg vine din preliminariile Ligii Campionilor", a declarat antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic. "Sunt şanse egale de calificare in acest moment, dar nu ne doream să jucăm cu cea mai puternică formaţie din cele cinci posibile", a reacţionat Bergodi, tehnicianul Rapidului.

FC Nurnberg

Echipa din nordul Germaniei şi-a căştigat dreptul de a evolua in Cupa UEFA prin căştigarea Cupei Germaniei, după o finală palpitantă cu campioana VfB Stuttgart. Momentan, după trei etape, FC Nurnberg ocupă locul 15 in Bundesliga, avănd doar o victorie şi două infrăngeri. Managerul Hans Meyer are in lot nume importante ale fotbalului european, precum grecul Haristeas, rusul Saenko, cehul Galasek şi slovacii Mintal şi Vittek.

Elfsborg IF

Echipă a unui oraş, Boras, cu doar 100.000 de locuitori, Elfsborg a căştigat sezonul trecut campionatul Suediei după o pauză de 46 de ani. In acest moment, formaţia pregătită de Magnus Haglund este lider, cu un punct avans faţă de IFK Goteborg. Elfsborg vine din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, eliminată de Valencia, după 0-3 in deplasare şi 1-2 acasă. Vedetele echipei sunt internaţionalii Svensson şi Stefan Ishizaki.

×
Subiecte în articol: sport steaua sevilla uefa arsenal slavia