x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ghencea viseaza

Ghencea viseaza

23 Oct 2004   •   00:00

Steaua si Standard au fost protagonistele unui duel considerat la Bucuresti si Liege drept cel mai usor de castigat in grupa B a Cupei UEFA. Batalia inchisa si dura a fost decisa de un autogol al sarbului Dragutinovici, un moment de inspiratie al lui Oprita si o colaborare fructuoasa intre Paraschiv si Neaga.

CATALIN FAINISI, MIHAI IGIROSANU

Fara vedetele incontestabile, Wamberto si Sergio Conceicao, belgienii au incercat sa-si impuna gabaritul, parand in majoritatea timpului ca se afla in control. La final confruntarii, Standard a suferit prima infrangere din istorie pe pamant romanesc, dupa ce in ’73 eliminase Universitatea Craiova si in ’80 chiar pe Steaua.

EUFORIC. Cu lacrimi in ochi, Walter Zenga a recunoscut superioritatea fizica a adversarului, dar fericirea pusese deja stapanire pe sufletul sau. "Din moment ce Standard nu a pierdut niciodata in acest sezon in deplasare si nu a luat gol de multa vreme, inseamna ca Steaua a reusit o mare performanta. Sunt foarte mandru de echipa mea." Intrebat cum vede desfasurarea ulterioara a grupei, italianul a marturisit: "Acum ne gandim la meciul cu CFR Cluj, unul foarte important pentru campionat".

IRONIE. Cel mai eficient jucator al Stelei, Daniel Oprita (care l-a presat pe Dragutinovici la autogol si a dat pasa decisiva pentru reusita lui Neaga), era si el fericit la final: "A fost foarte greu, dar mi-am dat viata pe teren si a iesit bine. Lui Zicu ii transmit sa joace intai la Parma si apoi sa vorbeasca despre Steaua", a declarat atacantul ros-albastrilor, unul dintre preferatii lui Zenga.

MOBILIZARE. 25.000 de dolari pentru locul I, 20.000 pentru locul 2 si 15.000 pentru locul 3 sunt primele pentru care joaca stelistii in aceasta editie a Cupei UEFA. "Dupa ce le-am transmis aceste prime, ei m-au intrebat daca nu ar fi mai bine sa le dau 20.000 de dolari pentru calificare, iar eu le-am spus ca, daca facem asa, ei nu mai sunt razboinici", a explicat patronul Gigi Becali de ce a gandit astfel sistemul de premiere.

SATISFACTIE

"Mai avem nevoie de o victorie si practic suntem calificati. Atmosfera pe Ghencea este fenomenala, iar daca publicul se manifesta la fel ca anul trecut, Steaua nu poate pierde aici. Sunt foarte fericit, mai alesa ca l-am vazut pe Ghioane jucand cu fata sparta, pe Oprita alergand in permanenta si pe Dorinel Munteanu jucand ca la 26 ani" - Mihai Stoica, presedinte executiv Steaua

EXPLICATIE

"Am vrut sa las balonul sa treaca, dar in acelasi timp l-am auzit si pe portarul Vedran Runje strigandu-mi sa fiu atent la ceea ce se intampla in spatele meu. Am fost putin surprins si m-am decis sa ma arunc asupra balonului. Noi am fost mai bine organizati decat Steaua si nu cred meritam infrangerea" - Ivica Dragutinovici, Standard Liege

ANTRENAMENT

Ieri dupa-amiaza, Walter Zenga a condus un prim antrenament dupa victoria in fata belgienilor. Titularii au alergat usor, in vreme ce restul lotului a efectuat o sedinta fizica. Fl. Dumitru, Paraschiv si Ghionea nu s-au antrenat, ei acuzand probleme medicale. Capitanul si autorul golului doi, Neaga a declarat: "Suntem suparati ca unii vor sa ne stearga meritele. Am auzit ca s-a considerat o victorie norocoasa si ca am dat doua goluri dintr-o singura ocazie...". El i-a replicat si rapidistului Daniel Niculae, care declarase ca va tine cu Besiktas, in meciul contra Stelei: "Niculae sa-si vada de semintele si coca-cola lui cand se uita la televizor la meciurile Stelei din Cupa UEFA. Pancu are voie sa vorbeasca, dar nu si altii, ca Zicu, de exemplu. El o sa fie sef de galerie la meciul de la Parma, o sa stea in tribuna cu un steag". Mai rezervat dupa seara zilei de joi, Zenga a parut sa fi depasit euforia succesului cu Standard: "Acum Steaua trebuie sa castige si la Cluj, pentru a demonstra ca are mentalitate profesionista. Calificarea ar fi o performanta extraordinara, desi ceea ce s-a intamplat in 1986 nu se va mai putea repeta niciodata", a declarat Zenga. (I.P.)

BELGIENII CRED CA AU PIERDUT NEDREPT

Desi au pierdut in fata Stelei, jucatorii lui Standard Liege au declarat ca au fost mult mai buni si nu meritau acest rezultat. "Trebuie sa raminem optimisti pentru ca am fost mai buni pe teren. Noi am fost bine organizati", a declarat Ivica Dragutinovici, autorul autogolului care a dus la deschiderea scorului.

Cotidianul La Derniere Heure, care a titrat "Cosmarul romanesc", a apreciat ca oaspetii Stelei au primit joi seara o lectie dura. "In cupele europene nu-ti poti permite nici o greseala, fiindca se plateste scump. Jucatorii nu au dat dovada de realism, care este determinant la acest nivel", a amintit ziarul belgian. De asemenea, directorul tehnic al belgienilor, Michel Preud’Homme, a considerat ca Standard nu trebuia sa piarda joi in Ghencea. "Am avut jocul in mana si am fost cea mai buna echipa de pe teren. Ne-a trebuit o mare greseala de concentrare pentru a ne prabusi", a spus fostul mare portar. Cel mai dezamagit de rezultat a fost capitanul Eric Deflandre, care se afla la a doua infrangere in fata Stelei, dupa cea din 1996, cand juca la FC Bruges, care a fost umilita in Ghencea (3-0), in al treilea tur preliminar al Ligii Campionilor. "Este pacat ca, in cupele europene, echipa care marcheaza prima castiga. Steaua este o echipa incomoda si sper ca, alaturi de Standard si Athletic, se va califica mai departe."
×
Subiecte în articol: sport steaua standard