După bronzul obţinut in concursul feminin pe echipe, Steliana Nistor a adus delegaţiei Romăniei a doua medalie la CM de la Stuttgart. Ea urcat pe treapta a doua a podiumului de premiere, la individual compus.
După bronzul obţinut in concursul feminin pe echipe, Steliana Nistor a adus delegaţiei Romăniei a doua medalie la CM de la Stuttgart. Ea urcat pe treapta a doua a podiumului de premiere, la individual compus.
Finala pentru desemnarea campioanei mondiale absolute a reunit 24 de sportive, intre care şi romăncele Steliana Nistor şi Sandra Izbaşa, ultima fiind medaliata cu bronz a ediţiei de anul trecut. Avănd cel mai mare punctaj in calificări (61,600), Nistor a evoluat in grupa favoritelor şi a debutat cu o notă de 14,875 la sărituri, care a plasat-o pe locul 7 in clasamentul provizoriu, după prima rotaţie. Şi-a păstrat poziţia şi după exerciţiul la paralele, pentru care a primit nota 15,225, dar a urcat pe locul al treilea in urma evoluţiei la bărnă, pentru care a fost notată cu 15,550. A urmat solul, unde execuţia Stelianei a fost răsplătită cu 14,975, ceea ce i-a permis să urce pe treapta a doua a podiumului, cu un total de 60,625 de puncte. Titlul mondial a revenit americancei de 15 ani Shawn Johnson (61,850), eleva Marthei Karoly, in timp ce pe locul trei s-au clasat, la egalitate, Vanessa Ferrari (Italia), campioana en-titre, şi Jade Barbosa (Brazilia), marea surpriză a concursului. Ieri, in finala la paralele, Stela Nistor a ocupat locul 6.
CARIERĂ. In vărstă de 18 ani, pe care ii va implini la 15 septembrie, Steliana Nistor a inceput gimnastica in oraşul natal, Sibiu, fiind apoi cooptată in lotul olimpic de la Deva, coordonat de Nicolae Forminte. Primele performanţe majore le-a obţinut in 2004, cănd a devenit campioană europeană absolută la junioare. In viaţa tinerei gimnaste a urmat apoi o perioadă foarte grea, o accidentare la spate ţinănd-o departe de sală aproape un an. A revenit in 2006, cănd a cucerit argintul cu echipa la Europenele de senioare, şi a fost a patra la individual la Mondiale. Evoluţia Stelianei Nistor la Stuttgart a atras atenţia specialiştilor, site-ul oficial al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică notănd, după finala la individual compus, că "Romănia a găsit incă o dată o sportivă cu calităţi ridicate pentru toate aparatele". Cea de-a doua romăncă prezentă in finală, Sandra Izbaşa, nu şi-a putut apăra bronzul cucerit in 2006, trebuind să se mulţumească doar cu locul 9. Ea are insă scuza unei accidentări la glezna stăngă, suferită la CE din primăvară
SPERANŢE. CM de la Stuttgart se incheie astăzi, cănd sunt programate ultimele finale pe aparate. La masculin, speranţele noastre sunt legate de Daniel Popescu şi Flavius Koczi, care incercă să prindă podiumul la sărituri. Steliana Nistor şi Cătălina Ponor sunt calificate in finala la bărnă, iar Sandra Izbaşa la sol.