x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Giuleştiul, în faliment

Giuleştiul, în faliment

de Marius Mihalcea    |    04 Oct 2008   •   00:00
Giuleştiul, în faliment

În timp ce Jose Peseiro a plătit cu postul ratarea calificării în grupele Cupei UEFA, George Copos plânge după Ladislau Bölöni, dar trage de Mircea Lucescu, iar Marian Rada refuză să preia prerogativele.



În timp ce Jose Peseiro a plătit cu postul ratarea calificării în grupele Cupei UEFA, George Copos plânge după Ladislau Bölöni, dar trage de Mircea Lucescu, iar Marian Rada refuză să preia prerogativele.
Seism de gradul opt pe scara Richter în Giuleşti după eliminarea Rapidului din Cupa UEFA, în faţa nemţilor de la Wolfsburg. Cu riscul de a primi o piatră în cap, Fathi Taher se avântă în mijlocul suporterilor turbaţi de furie, Peseiro e dat afară, dar nu demis, ci numai suspendat, Copos vorbeşte despre doi antrenori deodată, iar Rada nu mai acceptă să fie "prostul clubului".


Butoiul cu pulbere

Peseiro mai are de aşteptat până să-şi încaseze banii, 500.000 de euro, şi s-o şteargă acasă. "Contractul lui Jose Peseiro nu a fost reziliat. Portughezul va avea alte atribuţii în cadrul clubului, în conformitate cu prevederile contractului semnat cu noi şi cu cele ale Regulamentului de Ordine Interioară", l-a "liniştit" ieri pe portughez directorul general al grupării de lângă Podul Grant, Constantin Zotta. Potrivit contractului, dacă este destituit, Peseiro trebuie să primească jumătate de milion de euro. Interimatul pe banca tehnică va fi asigurat de asistenţii lui Peseiro (Jose Eduardo Goncavles, Pedro Miguel Faria Caixinha şi Goran Zivanovici), coordonaţi de Nicolae Manea şi Grigore Sichitiu.


Şi rada se revoltă

"Se întâmplă ceva acolo, dar nu ştiu nimic, nu m-a anunţat nimeni nimic. Oricum, am rămas cu un gust amar la sfârşitul campionatului trecut, când dintre toţi cei care eram la echipa mare, eu am fost cel mai prost, am ajuns la echipa a doua şi asta a fost. Acum am început un drum aici şi nu mai accept orice, nu mai vreau să fiu prostul clubului. Rapid e viaţa mea, dar acum pun şi eu condiţii", a declarat Marian Rada, cel care a condus echipa sezonul trecut, după debarcarea lui Mircea Rednic, şi care se aştepta să fie contactat după "suspendarea" lui Peseiro. În tot acest timp, fostul acţionar majoritar al clubului, George Copos, a spus că îl regretă pe Ladislau Bölöni, antrenor cu care s-a negociat până să vină Peseiro, şi că îl aşteaptă la echipă pe Mircea Lucescu, aflat pe picior de plecare de la Şahtior. "Giuleştiul a fost mereu un exemplu de ataşament. Eu am ieşit să vorbesc cu fanii după un meci nul acasă, am avut un permanent dialog cu ei", a afirmat Il Luce, evitând astfel să dea un răspuns concret la solicitarea lui Copos. Fathi Taher a avut ultimul cuvânt: "Nu pot să-l regret pe Bölöni când ştiu că m-am dus de cinci ori în trei luni după el. Oricum, cine a afectat performanţa echipei va plăti".


Manea e suspendat

În ceasul al 12-lea, în cazul diferendului cu Dani Coman, Fathi Taher s-a situat de partea portarului. "Coman este supărat că a jucat atât timp aici, iar acum au venit 11 jucători sub nivelul său, care sunt plătiţi mai bine decât el. Coman e băiat bun, e rapidist, dar nu portarul este problema noastră, ci echipa, felul în care a fost condusă", a spus acţionarul Rapidului. Proaspăt instalat în funcţia de antrenor principal, Nicolae Manea nu va avea voie să stea pe bancă la meciurile Rapidului în următoarele trei săptămâni. El este suspendat în urma incidentului petrecut la finalul meciului Rapid – Urziceni 1-2, când a fost la un pas să îl bată pe Mihai Stoica. Manea a anunţat că îl va rechema pe Dani Coman la prima echipă şi că va încerca să-l convingă să semneze prelungirea contractului.


În ultima urnă

Wolfsburg şi NEC Nijmegen, echipele care au eliminat pe Rapid, respectiv pe Dinamo, vor fi repartizate în ultima urnă valorică la tragerea la sorţi a grupelor Cupei UEFA de marţi, de la Nyon. Hamburg va face parte din urna capilor de serie, Slavia Praga este în urna a treia, iar Partizan este în urna a patra. Altfel, Ionuţ Mazilu, pe care Rapid l-a transferat în vară în Ucraina, la Dnepr, ar putea reveni în Giuleşti în această iarnă. "Era normal ca Peseiro să fie schimbat, în condiţiile în care a avut o serie de înfrângeri care au culminat cu ratarea calificării în grupele Cupei UEFA. Am vorbit cu domnul Copos, m-a întrebat dacă aş vrea să revin la Rapid, şi i-am spus  că da. Să vedem însă ce oferte o să mai am, trebuie să le analizez pe toate", a declarat atacantul.


"Ar fi bine ca Mircea Lucescu să vină la Rapid, unde s-a greşit şi cu Răzvan Lucescu, şi cu Bergodi, iar acum şi cu Peseiro"
Anghel Iordănescu


Liga 1, Etapa 10

Ieri
Gaz Metan – Gloria Buzău    2-0
C. Prodan (’3), Curtean (’31)

FC Argeş – "U" Craiova    1-1
Tameş (’36-pen.)/ Costea (’65)


Azi
Ora 20:00 (Antena 1)
Steaua – CS Otopeni
Arbitri: M. Avram – I. Radu, M. Artene

Mâine
Ora 15:00 (GSP TV)
Oţelul – CFR Cluj

Ora 17:00 (GSP TV)
Pandurii – Rapid

Ora 19:00 (GSP TV)
Dinamo – Farul

Ora 21:00 (GSP TV)
FC Timişoara – Gloria Bistriţa

Luni

Ora 15:00 (GSP TV)
FC Braşov – FC Vaslui

Ora 19:00 (GSP TV)
FC Unirea – Poli Iaşi

Clasament

Clasament
   1. Dinamo    9    17-8    22p
   2. FC Unirea     9    21-9    21p
   3. Steaua    9    18-6    20p
   4. FC Timişoara*    9    19-10    16p
   5. CFR Cluj    9    14-6    15p
   6. FC Braşov    9    8-4    15p
   7. FC Argeş    10    14-13    15p
   8. "U" Craiova    10    11-11    15p
   9. Oţelul    9    12-9    14p
10. FC Vaslui    9    10-10    14p
11. Rapid    9    11-9    13p
12. Gaz Metan    10    11-17    11p
13. Farul    8    8-14    10p
14. Pandurii    9    9-16    8p
15. Gloria Bistriţa    9    10-14    7p
16. Poli Iaşi    8    4-15    4p
17. CS Otopeni    9    9-20    4p
18. Gloria Buzău    10    4-19    1p

*FC Timişoara a fost penalizată cu 6 puncte
*Meciul Poli Iaşi – Farul Constanţa, restanţă din etapa a 5-a,  se va juca duminică, 12 octombrie,  de la ora 18:30.
Etapa viitoare:
Sâmbătă (18 octombrie): Rapid – Gaz Metan, "U" Craiova – Pandurii, FC Vaslui – FC Argeş, Gloria Buzău – CS Otopeni, Gloria Bistriţa – FC Unirea, Poli Iaşi – FC Braşov, Oţelul – Steaua, CFR Cluj – Dinamo, Farul – FC Timişoara LPF şi Antena 1 nu au stabilit încă programul televizărilor


Liga 2, Etapa 8 - Azi, ora 11:00

Seria I:
FC Snagov – Dinamo II (Sport.ro, în direct), Dunărea Giurgiu – FC Buftea, Cetatea Suceava – FCM Ploieşti, Progresul – Prefab Modelu (mâine, ora 13:00, Sport.ro, în direct), Sportul Studenţesc – Ştiinţa Bacău (mâine, ora 11:00, Sport.ro, în direct), FC Botoşani – Ceahlăul Piatra-Neamţ, FCM Bacău – Dunărea Galaţi, Forex Braşov – Delta Tulcea, Petrolul – Concordia Chiajna.
Clasament: 1. CSM Ploieşti 18p, 2. Ceahlăul 18p, 3. Dunărea Galaţi 15p
Seria a II-a:
"U" Cluj – CFR Timişoara, Liberty Salonta – Apulum Alba-Iulia (ora 13:00, Sport.ro, în direct), Internaţional Piteşti – CSM Rm. Vâlcea, UTA – ACU Arad (azi, ora 20:00), Drobeta Tr. Severin – Dacia Mioveni, Mureşul Deva – Minerul Lupeni, Mechel C. Turzii – FCM Tg. Mureş, Jiul – FCM Târgovişte, FC Oradea – Arieşul Turda.
Clasament: 1. Apulum 14p, 2. FCM TG. Mureş 13p, 3. CFR Timişoara 13p.

×
Subiecte în articol: sport rapid peseiro