x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Grupă accesibilă

Grupă accesibilă

de Vlad Ionescu    |    16 Ian 2008   •   00:00
Grupă accesibilă

Începând cu acest sezon, forul european a introdus sistemul cu două grupe principale în Liga Campionilor, în locul sferturilor de finală, Oltchim ajungând între cele mai bune opt echipe ale continentului, după ce a câştigat cu punctaj maxim grupa D preliminară.

HANDBAL – Liga Campionilor

 

Începând cu acest sezon, forul european a introdus sistemul cu două grupe principale în Liga Campionilor, în locul sferturilor de finală, Oltchim ajungând între cele mai bune opt echipe ale continentului, după ce a câştigat cu punctaj maxim grupa D preliminară. La tragerea la sorţi de ieri, campioana României a fost repartizată în grupa A, alături de Lada Togliatti (Rusia), FC Nürnberg (Germania) şi Gyor ETO (Ungaria). Meciurile se vor disputa în perioada 6 februarie-16 martie, vâlcencele urmând să dispute primul joc în deplasare, la Nürnberg. Din grupa B fac parte Slagelse, Viborg (ambele Danemarca), Hypo Viena (Austria) şi Zvezda Zvenigorod (Rusia).

 

OPTIMISM. Preşedintele Oltchimului, Ioan Gavrilescu, s-a declarat mulţumit de faptul că a fost evitată o grupă cu Zvezda, Slagelse şi Lada, anunţând că obiectivul rămâne accederea în semifinale: “Varianta care ne-ar fi convenit cel mai mult era cea cu Hypo, Slagelse şi Nürnberg. Cel mai important meci e primul, cu Nürnberg. Dacă vom câştiga, vom avea mai mare încredere în continuare. Mi-aş dori ca în semifinale să ne calificăm noi şi Gyor”.

 

Lada, principalul adversar

Finalistă a ultimei ediţii a Ligii Campionilor, Lada Togliatti poate fi considerată cel mai puternic adversar al Oltchimului în această grupă. Lada a furnizat patru jucătoare naţionalei Rusiei, care în decembrie a câştigat titlul mondial sub bagheta propriului antrenor, Evgheni Trefilov. Oltchim şi Lada s-au întâlnit în toamnă, la Supercupa Europei de la Râmnicu-Vâlcea, când campioana ţării noastre a câştigat cu 31-23. Anita Gorbicz, Katalin Palinger şi românca Aurelia Brădeanu sunt vedetele echipei din Gyor, în timp ce Nürnberg este antrenată de un român, Herbert Muller.

×
Subiecte în articol: sport