x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Trei medalii de aur pentru halterofila Loredana Toma la Europenele de la Erevan

Trei medalii de aur pentru halterofila Loredana Toma la Europenele de la Erevan

de Redacția Jurnalul    |    19 Apr 2023   •   19:52
Trei medalii de aur pentru halterofila Loredana Toma la Europenele de la Erevan
Sursa foto: Facebook

 Halterofila română Loredana Toma a câștigat miercuri încă trei medalii de aur pentru delegația României la Campionatul European de Haltere de la Erevan. Ea s-a impus la toate cele trei probe ale categoriei 71 kg. România ajunge astfel la 14 medalii, din care 9 de aur.

Loredana Toma a termina pe primul loc stilul smuls, aruncat și total, la categoria olimpică 71 Kg, cu performanțe de 110 kg, 130 kg și 240 kg, depășind categoric la total pe italianca Giulia Miserendino (230 kg) și britanica Sarah Davies (226 kg).

România a ajuns la un bilanț de 14 medalii la finalul competiției, din care 9 de aur, celelalte fiind obținute de Mihaela Cambei, 3, la categoria 49 kg, și Andreea Cotruța, 3, la categoria 55 kg. Alte 3 medalii de argint au fost aduse de Cosmina Pana, 2, la categoria 45 kg (smuls și total) și de Valentin Iancu la categoria 55 kg (aruncat). Două medalii de bronz au fost câștigate de același Valentin Iancu la smuls și total.

Mihaela Cambei a primit la Yerevan certificatul de confirmare pentru cele două recorduri continentale de seniori ,92 Kg la stilul smuls și 198 Kg la total, stabilite la campionatele din Armenia în cadrul intrecerii categoriei olimpice 49 Kg.

Certificatul i-a fost înmanat marți de către secretarul general al European Weightlifting Federation, Dr. Milan Mihajlovic.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: haltere campionatul european