x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Handbal - Cu găndul la o nouă medalie

Handbal - Cu găndul la o nouă medalie

de Vlad Ionescu    |    30 Noi 2007   •   00:00

După Trofeul Carpaţi, incheiat duminică, fetele au fost căteva zile la Moeciu pentru refacere, iar in această dimineaţă, la ora 7:00, vor decola spre Franţa, pe ruta Bucureşti - Paris - Toulon.

După Trofeul Carpaţi, incheiat duminică, fetele au fost căteva zile la Moeciu pentru refacere, iar in această dimineaţă, la ora 7:00, vor decola spre Franţa, pe ruta Bucureşti - Paris - Toulon. Antrenorii Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi au la dispoziţie un lot omogen, alcătuit din 17 jucătoare, majoritatea provenind de la campioana Romăniei, Oltchim Rămnicu Vălcea. Nouă dintre acestea, printre care Luminiţa Dinu, Steluţa Luca, Ramona Maier sau Ionela Gălcă, au făcut parte şi din echipa care a căştigat medaliile de argint acum doi ani la Sankt Petersburg, dar au apărut şi handbaliste noi, dornice de afirmare, cum sunt Adina Meiroşu, Cristina Neagu şi Florin Bărsan.

Din păcate, există şi căteva absenţe de marcă, cea mai importantă fiind cea a extremei stănga Valentina Elisei, care la ediţia precedentă fusese desemnată cea mai bună jucătoare din lume pe acest post. Ea a suferit o fractură de stres la piciorul stăng şi, deşi s-a crezut că va fi recuperată, accidentarea a recidivat inaintea Trofeului Carpaţi, ceea ce a scos-o definitiv din calcule. Au mai rămas acasă Simona Gogărlă, din cauza lipsei de formă, Carmen Amariei, suspendată de echipa sa de club, şi Cristina Vărzaru, accidentată.

OBIECTIV. Alături de Rusia şi Norvegia, Romănia este considerată una dintre principalele favorite ale acestui Campionat Mondial. Obiectivul federaţiei este clasarea pe locurile 1-4, dar atăt jucătoarele, căt şi tehnicienii işi doresc cel puţin reeditarea performanţei de acum doi ani. "Vom lupta pentru o medalie, dar şi locul patru ar fi mulţumitor, deoarece la JO se califică doar campioana mondială, in timp ce echipele de pe locurile 2-4 vor fi gazdele turneelor preolimpice din martie 2008", a declarat preşedintele federaţiei, Cristian Gaţu.

×
Subiecte în articol: sport