x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport HANDBAL - Oltchim, în Rusia

HANDBAL - Oltchim, în Rusia

de Vlad Ionescu    |    07 Noi 2008   •   00:00
HANDBAL - Oltchim, în Rusia

Echipa feminină Oltchim Râmnicu Vâlcea dispută astăzi, în deplasare, cel de-al doilea meci din grupa C a Ligii Campionilor, în compania formaţiei ruse Lada Togliatti.



“Galacticele” României abordează întâlnirea de la Togliatti din postura de lidere ale grupei, poziţie câştigată după victoria cu 33-29 obţinută în prima etapă, în faţa formaţiei norvegiene Larvik, în timp ce campioana Rusiei, în lotul căreia se regăsesc patru vicecampioane olimpice la Beijing, a fost învinsă în meciul de debut de către Podravka Koprivnica (Croaţia), cu scorul de 30-27. Cele două echipe s-au mai aflat faţă în faţă şi în ediţia trecută a Ligii Campionilor, în faza grupelor principale, când Oltchim a învins la Râmnicu Vâlcea cu 35-26, iar Lada a câştigat la Togliatti cu 30-27. Atunci rusoaicele s-au calificat în semifinale, un motiv în plus pentru elevele lui Ivica Rimanici să-şi dorească acum revanşa. Ultimul meci direct s-a disputat în luna septembrie, la un turneu desfăşurat în Ungaria, când Valentina Elisei, Ramona Maier, Adina Meiroşu, Narcisa Lecuşanu şi colegele lor s-au impus clar, cu 31-25. Elevele antrenorului Ivica Rimanici speră să-şi apropie şi astăzi victoria, pe care doresc să o dedice portarului Luminiţa Dinu, care a împlinit ieri 37 de ani. Partida de la Togliatti  va începe la ora 16:30 şi va fi transmisă în direct de Sport.ro. Celălalt meci al grupei, Larvik – Podravka, se va disputa duminică.

OŢELUL, DEJA CALIFICATĂ
În Cupa EHF, HCM Baia Mare întâlneşte mâine, în deplasare, pe Milli Piyango Ankara (Turcia), pe care a învins-o în prima manşă cu scorul de 29-26. Un avantaj fragil, care va fi greu de apărat în faţa unei formaţii care se confruntă practic cu naţionala Turciei, din rândul căreia se remarcă Yeliz Ozel, unul dintre cei mai buni centri din lume, jucătoare intens curtată de Oltchim. În schimb, Rulmentul Braşov, care joacă duminică (ora 19:00), în faţa propriilor suporteri, cu VOC Amsterdam (Olanda), se poate considera deja calificată în optimile de finală, după ce în tur a câştigat cu 35-23. În Cupa Cupelor, Oţelul Galaţi a trecut cu bine de turul al treilea încă de săptămâna trecută, când a învins în ambele manşe , disputate pe teren propriu, pe ZRK Ljubuski (Bosnia-Herţegovina), cu 34-14 şi 36-12. Tragerea la sorţi a meciurilor din optimile de finală va avea loc marţi, la Viena.

Steaua are meci greu la Koper

La masculin, în etapa a patra a Ligii Campionilor, Steaua joacă mâine (ora 18:45, în direct la Sport.ro), în deplasare, cu Cimos Koper. “Militarii”, care i-au învins la Buzău pe sloveni cu 28-26, se află pe locul al doilea în clasamentul grupei E, cu patru puncte, la egalitate cu Cehovskie Medvedi (Rusia), Cimos având două puncte, la fel ca şi Portland San Antonio (Spania). Steaua are mari probleme în campionatul intern, unde ocupă un incredibil loc 10. Înfrângerea suferită miercuri, la Timişoara, 28-31 cu Poli, l-a nemulumit pe finanţatorul Constantin Cazacu, care caută înlocuitori pentru antrenorii Nicolae Munteanu şi Bozo Rudici.

×
Subiecte în articol: sport