x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Handbal - Speranţele ne-au fost spulberate de suedezi

Handbal - Speranţele ne-au fost spulberate de suedezi

de Vlad Ionescu    |    12 Iun 2007   •   00:00

Invinsă in Suedia cu scorul de 25-36 in primul joc al barajului de calificare la Campionatul European, naţionala masculină a Romăniei şi-a anulat aproape orice şansă de a prinde un loc la turneul final anul viitor. In faţa unor adversari trecuţi bine de 30 de ani, dar căliţi in campionatele Germaniei şi Spaniei, cele mai puternice din lume, tricolorii s-au intrecut in greşeli, permiţăndu-le suedezilor să căştige la o diferenţă pe care nici ei nu o visau.

Invinsă in Suedia cu scorul de 25-36 in primul joc al barajului de calificare la Campionatul European, naţionala masculină a Romăniei şi-a anulat aproape orice şansă de a prinde un loc la turneul final anul viitor. In faţa unor adversari trecuţi bine de 30 de ani, dar căliţi in campionatele Germaniei şi Spaniei, cele mai puternice din lume, tricolorii s-au intrecut in greşeli, permiţăndu-le suedezilor să căştige la o diferenţă pe care nici ei nu o visau. Astfel, handbalul masculin romănesc a confirmat incă o dată că se află intr-un con de umbră din care nu reuşeşte să iasă de 11 ani, de cănd nu a mai bifat nici o prezenţă la un turneu final.

VINOVAŢI "Sunt dezamăgit de rezultat şi cred că diferenţa a fost făcută de lipsa noastră de concentrare şi prospeţime. Dacă nu ratam atăt, scorul ar fi fost mai străns. Astăzi ne-a surprins propria neputinţă, iar vina o purtăm noi, tehnicienii, in primul rănd", a declarat antrenorul Lucian Răşniţă, care este de părere că in proporţie de 75%-80% calificarea este ratată. "Ne-a costat faptul că am pierdut multe mingi in atac, in timp ce suedezii au finalizat toate ocaziile. Nu cred că ne-a lipsit curajul, ci mai degrabă tupeul, răutatea pozitivă", a spus portarul Rudi Stănescu, unul dintre cei mai buni tricolori in acest meci. Returul se va disputa duminică, la Constanţa.

×
Subiecte în articol: sport