x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Handbal: UCM Reşiţa, la un pas de calificare

Handbal: UCM Reşiţa, la un pas de calificare

de Vlad Ionescu    |    19 Noi 2007   •   00:00
Handbal: UCM Reşiţa, la un pas de calificare
Sursa foto: Rompres foto/

Bănăţenii au invins cu scorul de 35-34, in deplasare, formaţia suedeză LIF Lindesberg şi sunt favoriţi la accederea in optimile de finală ale Challenge Cup.

Bănăţenii au invins cu scorul de 35-34, in deplasare, formaţia suedeză LIF Lindesberg şi sunt favoriţi la accederea in optimile de finală ale Challenge Cup.

Elevii lui Aihan Omer au abordat partida de la Oerebro in calitate de deţinători ai trofeului, fiind decişi să tranşeze calificarea incă din prima manşă şi să răzbune astfel eşecul echipei naţionale in faţa Suediei, in barajul pentru Europene. Gazdele au inceput in forţă, reuşind să conducă cu 12-8 după 15 minute, iar la pauză aveau un avantaj de două goluri, 17-15.

REVENIRE. Repriza secundă le-a aparţinut insă reşiţenilor, Butulija, Irimescu şi compania izbutind să egaleze şi chiar să treacă la conducere. Cu doar căteva secunde inainte de final, tabela consemna egalitatea, 34-34, insă Pasic a inscris golul victoriei prin care UCM devine favorită in perspectiva returului care va avea loc la 24 noiembrie. "Incă nu suntem calificaţi, chiar dacă acum avem prima şansă", a ţinut să avertizeze Aihan Omer. Pentru UCM, principalii marcatori au fost Butulija (10 goluri), Irimescu (9), Tucanu (5) şi Rohozneanu (5).

RECUPERABIL. In aceeaşi competiţie, Poli Izometal Timişoara a evoluat tot in deplasare, fiind invinsă la limită, scor 27-26, de Wacker Thun (Elveţia). Timişorenii au condus majoritatea timpului chiar şi cu patru goluri, dar au căzut pe final, permiţăndu-le gazdelor să inscrie de şase ori la rănd. Chiar şi aşa, Poli rămăne favorită la calificare, avănd nevoie de o victorie la două goluri in returul programat sămbătă.

Steaua, favorită

Steaua a luat o opţiune importantă pentru calificarea in optimile Cupei Cupelor, in urma victoriei cu 28-27, obţinută in deplasare in faţa norvegienilor de la TIF Sandefjord. A fost un meci echilibrat, in care cele două echipe s-au aflat pe rănd la conducere, căştig de cauză avănd in cele din urmă formaţia care a ştiut să-şi stăpănească mai bine nervii pe final. Cei mai buni oameni ai "roş-albaştrilor" au fost portarul Ştefan Laufceac, care şi-a salvat de căteva ori echipa in situaţii dificile, precum şi Bogdan Voina, autor a opt goluri. Cea de-a doua manşă se va disputa duminică, 25 noiembrie, la Chiajna, elevilor antrenorului Radu Voina fiindu-le suficient chiar şi un rezultat de egalitate pentru a prinde faza următoare a competiţiei.

vlad.ionescu@yahoo.com

×
Subiecte în articol: sport