x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Hanescu se ia de federatie

Hanescu se ia de federatie

18 Sep 2004   •   00:00

Parcursul lui Victor Hanescu si al jucatorilor nostri la BCR Open Romania s-a incheiat ieri dupa-amiaza in sferturile de finala. "Hane" s-a inclinat in fata italianului Filippo Volandri, cu 3-6, 1-6.

CATALIN FAINISI, MIHAI IGIROSANU

Numarul 56 in clasamentul ATP, Volandri, a facut legea pe arena centrala din Parcul cu Platani, lasandu-l fara replica pe un Hanescu resemnat. Loviturile puternice si plasate ale celui care viseaza sa castige Roland Garros-ul l-au naucit pe roman, incapabil sa riposteze. Meciul a durat mai putin de o ora.

ANALIZA. "M-a deranjat jocul italianului. Este un jucator care loveste bine si cu dreapta, si cu reverul. Vantul m-a incomodat la serviciu, iar terenul a fost mai prost decat in zilele anterioare, dar si Volandri a jucat tot aici. Mi-a fost greu sa ma acomodez la dreapta lui Volandri, dupa ce am jucat doua meciuri cu doi stangaci (n.r. - Verdasco si Koubek)."

ADEVARURI. Dupa ce a incheiat referirile la meciul propriu-zis, Hanescu a trecut la un atac dur la adresa celor care conduc destinele tenisului romanesc: "Lumea spune ca antrenorul meu nu este bun, dar nimeni nu se uita in ce conditii se antreneaza Hanescu. Suprafata de joc de la Centrul National de Tenis este execrabila, iar sala de forta unde ma pregatesc fizic se prezinta intr-o stare jalnica. Cu conditiile de doi bani din Romania este bine unde am ajuns. Este greu sa te compari cu Federer si Roddick, cand eu trebuie sa imi platesc singur un consult medical. Jucatorii tineri din alte tari primesc poate 100.000 de dolari pe an. Este normal sa faca performanta".

ATAC. Tenismanul roman crede ca vina pentru aceasta situatie o poarta Federatia Romana de Tenis. "Federatia este principala vinovata de situatia in care am ajuns. Trebuie schimbata toata garnizoana care conduce tenisul romanesc. Ar trebui sa vina cineva tanar, cu o alta mentalitate, care sa schimbe ceva. In acest moment, nimeni nu vrea ca tenisul nostru sa progreseze. N-ar fi exclus sa protestez fata de cele ce se intampla si sa boicotez echipa de Cupa Davis. Cred ca absenta mea ii va afecta", a incheiat Victor Hanescu.

BANI

Pentru accederea in sferturile de finala ale turneului bucurestean, Victor Hanescu va incasa un cec in valoare de 10.450 de euro si a obtinut 8 puncte in clasamentul ATP. In aceste conditii, cea mai valoroasa performanta a jucatorilor romani la Open-ul de la Arenele BNR ramane cea din urma cu doi ani, cand Andrei Pavel a ajuns pana in semifinale, acolo unde s-a inclinat in fata argentinianului Jose Acasuso, dupa un meci realmente dramatic. Absenta lui Pavel de la ultimele doua editii se dovedeste a fi o mare pierdere din punct de vedere al performantei.

REZULTATE

In celelalte meciuri disputate ieri in cadrul sferturilor de finala s-au inregistrat urmatoarele rezultate: Jose Acasuso - Paul-Henry Mathieu 6-2, 7-6; Igor Andreev - Felix Mantilla 6-4, 6-2. Meciul David Ferrer - Florian Mayer s-a incheiat dupa inchiderea editiei. Astfel, in semifinalele de astazi se vor intalni Igor Andreev cu Jose Acasuso si Filippo Volandri cu invingatorul duelului Ferrer - Mayer. SONDAJ Ar trebui ca Marcel Tundrea sa dea in judecata statul roman pentru anii pe care i-a petrecut, nevinovat, in puscarie?
×
Subiecte în articol: sport hanescu