x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Horia Tecău a anunțat că se retrage din tenis: este timpul să mă bucur de viață într-un mod diferit

Horia Tecău a anunțat că se retrage din tenis: este timpul să mă bucur de viață într-un mod diferit

18 Noi 2021   •   21:00
Horia Tecău a anunțat că se retrage din tenis: este timpul să mă bucur de viață într-un mod diferit
Sursa foto: Hepta

Tenismenul Horia Tecău a anunțat joi că se retrage din sportul profesionist. Este timpul să ne bucurăm de viață într-un mod diferit, a anunțat sportivul care a câștigat zeci de trofee în cariera sa.

Jucătorul de 36 de ani a făcut anunțul după Turneul Campionilor de la Torino.

„O mulțime de emoții curg acum. Sunt recunoscător. Pentru călătorie, pentru ceea ce am trăit și oamenii pe care i-am întâlnit pe parcurs. Sportul a fost locul meu de joacă, clasa mea, m-a învățat să visez, să cred și să dezvolt abilități de viață în acest proces. Energia terenului de tenis și a fanilor tenisului m-a răsplătit enorm și voi păstra acest sentiment cu mine pentru totdeauna. Acum, este timpul să ne bucurăm de viață într-un mod diferit și să transformăm toată această energie într-o nouă formă”, a anunțat Horia Tecău pe Facebook.

Horia Tecău este un jucător specializat la jocul de dublu. În cariera sa, Tecău a câștigat trei turnee de Grand Slam, Openul australian din 2012, Turneul de la Wimbledon în 2015 și Openul SUA în 2017. El a mai ajuns în cinci finale de Grand Slam la dublu masculin și la dublu mixt.

În noiembrie 2015, Horia Tecău a atins cea mai bună clasare la dublu, locul 2 mondial. În total, Tecău a câștigat 38 de titluri de dublu. De asemenea, a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro, alături de Florin Mergea.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: horia tecau