x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Huliganii au atacat autocarul Stelei. Lui Golanski i-au spart capul!

Huliganii au atacat autocarul Stelei. Lui Golanski i-au spart capul!

de Ovidiu Ciutescu    |    05 Mai 2009   •   00:00
Huliganii au atacat autocarul Stelei. Lui Golanski i-au spart capul!

Autocarul cu care Steaua a plecat spre Buzău, pentru meciul din Liga 1 cu Gloria Buzău, a fost ţinta unui grup de huligani. La ieşirea din Bucureşti, în comuna Afumaţi, huliganii, aflaţi într-un microbuz, au atacat autocarul cu pietre. "Golanski a suferit un traumatism cranian deschis, dar se află în afara oricărui pericol", afirmă Cristian Grasu, purtător de cuvânt al Ambulanţei Ilfov.





Pietrele aruncate de huligani au spart o parte din geamurile maşinii în care se aflau fotbaliştii pregătiţi de Marius Lăcătuş. Polonezul Pawel Golanski a suferit cel mai mult în urma acestui act de vandalism, fundaşul alegându-se cu capul spart! Poliţia din Afumaţi a ajuns la locul incidentului, încercând în prezent să afle cum au decurs evenimentele. Microbuzul din care au fost aruncate pietrele spre autocarul echipei Steaua a fost dat în urmărire generală de către Poliţie.


Poliţia anchetează 17 suporteri

17 persoane, suspectate că au fost implicate în incidentul din localitatea Afumaţi, când autocarul echipei Steaua a fost atacat cu pietre, au fost reţinute în jurul orei 13.30 şi apoi audiate de poliţiştii din Urziceni. Tinerii se aflau într-un microbuz care a fost dat în consemn de către poliţiştii din Ilfov, fiind reţinuţi la intrarea în municipiul Urziceni, la intersecţia DN 2 cu Calea Bucureşti.

Subinspectorul Daniela Salaoru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Ialomiţa, a declarat că tinerii reţinuţi au vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani. ''Pentru noi nu are nicio relevanţă dacă sunt suporteri dinamovişti sau stelişti. Nu are importanţă în dosar. Împreună cu colegii din Ilfov vom face cercetări pentru a stabili care au fost împrejurările în care s-a produs incidentul'', a spus Salaoru, citată de Agerpres. Potrivit acesteia, în zonă vor fi suplimentate forţele de ordine deşi nu se aşteaptă să se producă alte incidente.

Autocarul echipei Steaua şi-a reluat drumul spre Buzău la ora 13.00, după ce în locul geamurilor sparte au fost lipiţi saci de plastic!


Partida dintre Gloria Buzău şi Steaua Bucureşti este programată să se dispute în această seară de la ora 21.00

Steaua refuză să joace meciul cu Gloria Buzău!

Incidentul, fără precedent, produs în comuna Afumaţi, pare să genereze un prostest - de asemenea fără precedent în fotbalul românesc. Conform celor declarate de valeriu Argăseală pentru televiziunea Antena 3, FOTBALIŞTII DIN GHENCEA REFUZĂ SĂ EVOLUEZE ÎN PARTIDA PROGRAMATĂ ÎN ACEASTĂ SEARĂ!  "Jucătorii spun că nu se poate juca meciul, în starea în care se află. Sunt foarte afectaţi. Nu depinde de noi asta însă. Mai contează acum dacă batem sau pierdem la Buzău?", a comentat Argăseală.

Valentin Alexandru: Ce dacă i-au spart unuia capul? Meciul se joacă!

Secretarul general al LPF, Vali Alexandru, dă garanţii că partida programată în această seară la Buzău se va disputa. "Ce dacă i-au spart unuia capul?", este argumentul invocat de adjunctul lui Mitică Dragomir. "Nu se pune problema în acest moment ca meciul să fie amânat. Urmează să stabilim acest lucru în funcţie de evenimentele care au avut loc. Am vorbit cu preşedintele Valeriu Argăseală şi o să mai discut cu dânsul despre ce s-a întîmplat. Există un regulament pe care-l vom respecta. Ce, dacă i-a spart capu' unuia trebuie să amân meciul? Nu consider că din cauza unui jucător care are capul spart, un meci să nu se dispute!", a explicat oficialul LPF.



Vasile Turcu: Să-i bage la puşcărie pe huligani. Este normal să nu se joace meciul!


Vasile Turcu şi Cristi Borcea, acţionari ai grupării din Ştefan cel Mare, spun că cei care au produs incidentele în care au fost implicaţi jucătorii stelişti trebuie să ajungă după gratii!  "Astea sunt acte de vandalism, de huliganism. Dacă sunt de la noi, să fie pedepsiţi cu ani grei de puşcărie. Trebuie să se dea un exemplu o dată pentru totdeauna. Poţi să dai cu pietroaie în autocar? Se putea întâmpla orice!  În România cred că s-a înţeles greşit democraţia şi numai cu parul se poate face ordine. Ăştia nu sunt suporteri, sunt huligani. Un suporter adevărat nu poate face aşa ceva. Dacă sunt jucători accidentaţi la Steaua, este normal să nu se joace meciul cu Gloria", a declarat Turcu.

Valeriu Argăseală: Suntem şocaţi, este incredibil unde s-a ajuns!

Preşedintele Steaua Bucureşti, Valeriu Argăseală, a explicat la GSP Tv cum au decurs evenimentele petrecute pe traseul pe care Steaua îl urma pentru a ajunge la Buzău.  "În timp ce tranzitam localitatea Afumaţi, jucătorii erau cu atenţia către un film care rula la televizoare şi din senin a intrat prin partea dreaptă a autocarului o piatră care l-a lovit în umăr pe ofiţerul de presă şi a ricoşat în capul lui Golanski.A venit imediat o salvare care l-a transportat pe jucător la spital. În mod cert el nu va putea juca la Buzău, deşi era anunţat titular. Noi încercăm să reparăm autocarul pentru a ne putea continua drumul pînă la Buzău. Toată echipa este şocată, incidentul a avut un important impact psihologic. Nu putem să spunem dacă a fost vorba despre fani dinamovişti, dar în zona se afla o cameră de luat vederi şi ne vom da seama după înregistrări despre cine a fost vorba. Şi dacă am fi avut alături escortă din partea Jandameriei, probabil tot am fi fost loviţi. Unde s-a ajuns dacă o echipă-emblemă a României este atacată în acest fel? Vom lua măsuri de securitate sporite la derby-ul cu Dinamo". 


Suspecţi, suporterii dinamovişti!

"Pawel Golanski a plecat spre spital. Nu este inconştient, dar are capul spart. Cred că nu se mai pune problema să joace diseară, având în vedere că nu va face deplasarea cu echipa. Poate fi un scenariu, având în vedere că Dinamo joacă la Galaţi, iar galeria lor are drum comun cu noi până la un anumit punct. Am văzut că există o cameră de supraveghere chiar în zona unde a fost oprit autocarul, cred că va fi uşor să îi detecteze pe agresori. Şi eu am fost lovit de o piatră." a declarat ofiţerul de presă al grupării roş-albastre, Cătălin Făinişi, într-o intervenţie la RTV.

Mihnea Ionescu: Nu suporterii dinamovişti au atacat Steaua!

Liderul suporterilor echipei Dinamo, Mihnea Ionescu, a ţinut să infirmea posibila implicare a susţinătorilor câinilor roşii în incidentul produs la Afumaţi. "Suporterii lui Dinamo se deplasează către Galaţi pe un cu totul şi cu totul alt traseu. Unii au plecat pe autostradă, iar alţii nu au luat-o prin Urziceni. Într-adevăr, au trecut câţiva prin Urziceni, dar de dimineaţă. Noi nu avem nici o legătură cu incidentul pe care l-au păţit cei de la Steaua, este doar o coincidenţă că ambele echipe dispută partide în aproximativ aceeaşi zonă geografică. Mi se pare deplasat să fie suspectaţi fanii lui Dinamo. Noi, la şedinţa de ieri, nu am avut nici măcar o discuţie despre rivalităţi, ci doar despre coregrafie, numărul de bilete şi faptul că Jandameria vânează şefii de galerie pentru a da exemple. Un alt lucru foarte important, noi avem însoţitori de la Jandarmerie, tocmai pentru a fi prevenite astfel de incidente", a explicat Mihnea Ionescu la GSP Tv. Spusele lui Ionescu sunt întărite şi de Jandarmeria Română. "Steaua nu a făcut o solicitare expres, de aceea nu au avut pe nimeni de la jandarmerie alături. Noi încercăm, de obicei, să găsim traseele pe care se vor deplasa echipele, dar acum nu am avut cum. Sper să-i găsim cât mai repede pe agresori şi să liniştim suporterii adevăraţi. Mi-e greu să spun încotro se deplasau cei care au aruncat cu pietre. Nu ne facem griji că astfel de incidente se vor repeta la derbyul de vineri, sper ca fanii adevăraţi să înţeleagă că trebuie să se comporte civilizat pe stadion şi în afara lui. Fanii dinamovişti organizaţi au fost însoţiţi de un echipaj al jandarmeriei, astfel că e exclus ca vreo persoană din rândul acestora să fi aruncat cu pietre în autocarul Stelei. Acest incident este o pată neagră pe obrazul tuturor românilor, mai ales că un cetăţean străin a fost lovit", a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Teodorescu.

×
Subiecte în articol: sport steaua buzău autocarul capul spart