x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ÎN MEMORIA LUI MARIAN COZMA / Miting antiviolenţă

ÎN MEMORIA LUI MARIAN COZMA / Miting antiviolenţă

de Daniel Stan    |    27 Feb 2009   •   00:00

În organizarea Federaţiei Române de Handbal şi a Primăriei Sectorului 2, la Şcoala Generală nr. 30 a avut loc ieri un miting în memoria lui Marian Cozma, scopul principal fiind educaţia din şcoli.



Sub sloganul “NU violenţei!”, FRH a organizat o întâlnire cu elevii şi cu şcolarii de la Şcoala Generală nr. 30 din Capitală, acolo unde a învăţat regretatul handbalist Marian Cozma, ucis la data de 8 februarie într-o discotecă din localitatea maghiară Veszprem. Au fost prezenţi, printre alţii, tatăl lui Marian, Petre Cozma, preşedintele FRH, Cristian Gaţu, consilierul prezidenţial Mariana Bitang, preşedintele ANS, Octavian Bellu, comandantul CS Dinamo, Marcel Popescu, fostul internaţional Nicolae Nedef, precum şi primarul Sectorului 2, Nicolae Onţanu. De asemenea, un sobor de preoţi a sfinţit sala de sport a şcolii, care va purta numele lui Marian Cozma. “Este un eveniment trist, a dispărut un mare jucător, de la care handbalul românesc aştepta mult. Violenţa este un flagel pătruns în lumea modernă de care trebuie să ne ferim. Aceasta este educaţia pe care trebuie să o primim încă de pe băncile şcolii primare”, a spus Cristian Gaţu.

Consilierul Petre Cozma
Comandantul CS Dinamo, Marcel Popescu, a precizat: “Îmi este cel mai greu să vorbesc la trecut despre Marian. A fost un mare sportiv al clubului nostru, a fost adus de mic de tatăl său la club. Noi, conducătorii, avem obligaţia să clădim caractere, iar Marian a fost un adevărat caracter. Din această durere trebuie să devenim mai puternici, iar cei mici, care nu au apucat să-l cunoască pe Marian, să înţeleagă că violenţa nu aduce decât violenţă, iar acest lucru nu trebuie să se întâmple. Cu atât mai mare este regretul că un alt sportiv, Eugen Preda, a oferit recent un exemplu negativ”. Începând de ieri, Petre Cozma, tatăl fostului pivot al naţionalei României, a fost numit consilier tehnic al secţiei de handbal de la Dinamo. “Numele Cozma va rămâne în continuare la Dinamo, aşa este normal. Sunt convins că, prin numirea lui Petre Cozma în funcţia de consilier tehnic, echipa de handbal va avea aceeaşi determinare ca şi a fostului lor coleg.”

Va avea monument la Veszprem
Suporterii echipei Veszprem, formaţia la care a evoluat Marian Cozma şi cu care a câştigat Cupa Cupelor în 2008, a organizat o strângere de fonduri pentru construirea unui monument în memoria regretatului handbalist român. Asociaţia fanilor, la a căror iniţiativă a aderat şi primarul oraşului, Janos Debreczenyi, şi-a propus ca monumentul să fie construit cel mai târziu până la data de 8 februarie 2010, când se va împlini un an de la decesul lui “Păsărilă”. “Ar putea fi vorba despre un bust, depinde de suma ce se va strânge”, a declarat preşedintele asociaţiei suporterilor, Remport Csaba.

×
Subiecte în articol: sport cozma