x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Încep să se mişte

Încep să se mişte

de Mihai Igirosanu    |    10 Ian 2008   •   00:00
Încep să se mişte


După ratarea transferului chilianului Sebastian Pinto, Steaua a ajuns la un acord cu clubul elen Panionios Atena pentru achiziţionarea mijlocaşului ofensiv argentinian Dario Fernandez.

STEAUA - A doua achiziţie: Dario Fernandez de la Panionios


După ratarea transferului chilianului Sebastian Pinto, Steaua a ajuns la un acord cu clubul elen Panionios Atena pentru achiziţionarea mijlocaşului ofensiv argentinian Dario Fernandez.

 

Mutarea a fost confirmată şi de preşedintele grupării greceşti, Constantinos Tzakiris, care s-a arătat satisfăcut de oferta “roş-albaştrilor”. Steaua va plăti în jur de 700.000 de euro pentru transferul sud-americanului de 29 de ani, care urmează să semneze un contract pe doi ani. Lotul Stelei a ajuns ieri în staţiunea spaniolă Oliva Nova, de lângă Valencia, acolo unde până la 19 ianuarie antrenorul Marius Lăcătuş va conduce primul stagiu de pregătire al iernii. Cu o zi înaintea plecării, la 18 ianuarie, trupa din Ghencea va întâlni într-un meci amical pe Legia Varşovia.

 

ÎNŢELEGERE. Pe numele său complet Dario Estebán José Fernandez Ezequiel, mijlocaşul argentinian a acceptat şi el salariul oferit de managerul sportiv al Stelei, Adrian Ilie. Fernandez este unul dintre fotbaliştii doriţi în mod deosebit de antrenorul Marius Lăcătuş, care l-a urmărit la faţa locului într-un meci disputat în Cupa UEFA. “În linii mari, oferta e convenabilă. Oricum, necesită timp pentru a încheia o astfel de afacere. Dario este legat de echipă, dar mai are un an de contract şi ar fi foarte bine pentru situaţia economică a clubului ca el să fie vândut”, a declarat preşedintele lui Panionios, Constantinos Tzakiris, pentru cotidianul elen Kathimerini. Conform unul alt cotidian din Atena, Sportime, transferul lui Dario Fernandez la Steaua este o “mutare iminentă”. În cariera sa, argentinianul a mai evoluat în ţara sa natală, la Independiente Rivadavia, Chacarita, Godoy Cruz, Quilmes sau Olimpo, dar şi în Chile, la Cobreloa.

 

“Pantera”

În Grecia, Dario Fernandez era recunoscut drept un jucător extrem de recalcitrant, el aflându-se deseori în prim-planul unor conflicte cu adversari, suporteri sau chiar forţe de ordine. Extrem de îndrăgit de suporterii lui Panionios, mijlocaşul a fost poreclit

“Pantera”. Argentinianul a fost curtat insistent şi de Rapid în toamnă, după ce a marcat un gol pentru Panionios într-un meci amical disputat în Giuleşti, încheiat la egalitate, 1-1. Şi Steaua a mai încercat la finele anului trecut să-l transfere, însă oferta de atunci, 550.000 de euro, a fost refuzată de greci.

 

Bădoi: “Greşeala vieţii mele”

Poli Timişoara şi Steaua au ajuns marţi seară la un acord referitor la transferul lui Valentin Bădoi. Pentru transferul jucătorului în vârstă de 32 de ani, bănăţenii au cedat clubului din Ghencea cele 30 de procente pe care le mai deţineau din proprietatea fundaşului nigerian Ifeanyi Emeghara. “În sfârşit, plec! Am pus capăt celei mai grele perioade din viaţa mea. O perioadă aşa de neagră nu am avut nici când eram junior. Sunt foarte bucuros că las totul în urmă, mă simt uşurat. Aventura din Ghencea mi-a lăsat un gust amar. Am făcut cea mai mare greşeală a carierei mele când am plecat la Steaua. Am pus banii deasupra fotbalului, iar fotbalul a râs de mine. Şi-au primit înapoi aşa-zisul împrumut. Nu a fost vorba despre bani primiţi la semnătură. Mi-au propus un contract pe trei ani, iar eu am dorit o eşalonare în urma căreia să primesc mai mulţi bani în primul an. I-am dat înapoi”, a declarat Bădoi.

×
Subiecte în articol: sport steaua