x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Iga Swiatek o învinge pe Emma Răducanu și va juca în sferturi cu Sorana Cîrstea

Iga Swiatek o învinge pe Emma Răducanu și va juca în sferturi cu Sorana Cîrstea

de Redacția Jurnalul    |    15 Mar 2023   •   11:00
Iga Swiatek o învinge pe Emma Răducanu și va juca în sferturi cu Sorana Cîrstea
Sursa foto: Hepta

Iga Swiatek va juca în sferturile de finală de la Indian Wells 2023 cu Sorana Cîrstea după ce a învins-o în optimi pe Emma Răducanu. Deși e în revenire de formă, Răducanu a pus probleme doar în primul set, fiind învinsă cu 6-3, 6-1, după o oră și 25 de minute.

Campioana de la US Open 2021 ajungea la confruntarea cu numărul 1 mondial după ce a jucat trei meciuri foarte bune în deșertul californian. În ultimul său meci, Răducanu a învins-o pe Beatriz Haddad Maia, cap de serie numărul 13.

Pe de altă parte, Swiatek era într-o formă bună înaintea acestui meci. În turul al doilea, ea a trecut de Claire Liu, înainte de a o învinge în turul al treilea pe o altă câștigătoare de la US Open, Bianca Andreescu.

Răducanu, care a recunoscut după ultima sa victorie că nu s-a prea antrenat înainte de eveniment, a început bine meciul din turul patru. Putea să treacă în avantaj în game-ul al treilea, când a avut două mingi de break, dar numărul 1 mondial nu a cedat.

Swiatek a început apoi să își facă jocul, devenind de neoprit. Campioana în exercițiu de la Indian Wells a câștigat 12 din cele 13 puncte jucate între game-ul al cincilea și al șaptelea pentru a lua un avantaj de 5-2, cu un break la zero, pe care nu l-a mai cedat.

După doar 46 de minute, Swiatek a câștigat primul set cu 6-3 și a continuat să ruleze în mod similar și în cel de-al doilea, punând definitiv stăpânire pe meci.

Răducanu a rezistat în debutul setului secund și, cu excepția câtorva momente, până în acest moment a făcut un meci destul de bun, dar chiar dacă nu a cedat nicio clipă, a fost nevoită să recunoască superioritatea adversarei.

De la 1-1, 40-40, numărul 1 mondial a câștigat 18 din următoarele 20 de puncte jucate, iar acest lucru i-a fost suficient pentru a câștiga meciul cu 6-3, 6-1, stabilind o confruntare în sferturi cu Sorana Cirstea, care a învins-o în turul al patrulea pe Caroline Garcia, a cincea favorită.

Cu ultima sa victorie, Iga Swiatek s-a alăturat unui club de elită, cu jucătoare precum Serena și Venus Williams, Steffi Graf, Martina Hingis, Kim Clijsters, Victoria Azarenka și Arantxa Sachez Vicario, cele care au reușit performanța de a câștiga 15 meciuri consecutive jucate la Sunshine Double.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Iga Swiatek emma raducanu