x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Încălzire pentru derby

Încălzire pentru derby

de Mihai Igirosanu    |    27 Aug 2009   •   00:00
Încălzire pentru derby
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gazeta Sporturilor/Intact images

După ce s-a impus cu 3-0 în tur, Steaua pare să folosească returul cu irlandezii ca pe o încălzire înaintea eternului derby cu Dinamo, programat duminică seară în Ghencea. Antrenorul Cristiano Bergodi intenţionează să menajeze o parte din titulari.



Doi dintre jucătorii de bază ai roş-albaştrilor, Petre Marin şi Pantelis Kapetanos, nici măcar nu au făcut deplasarea la Dublin, iar Tătăruşanu, Golanski, Nicoliţă sau Surdu vor rămâne, mai mult ca sigur, pe banca de rezerve la meciul de pe Stadionul Royal Dublin Society din capitala Irlandei. Totuşi, steliştii susţin că nu vor trata superficial întâlnirea cu Saint Patrick's Athletic. "Am emoţii. E ultimul meci dintr-o campanie de calificare foarte importantă pentru noi. E adevărat că emoţiile sunt mai mici, dar este ultimul meci şi trebuie să fim atenţi. Scorul de 3-0 nu este totuşi unul extraordinar de mare", a declarat preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală. De partea cealaltă, antrenorul irlandezilor, Jeff Kenna, a prefaţat şi el partida din această seară: "Nu văd care ar fi rostul să folosim cinci mijlocaşi şi să ne apărăm, având în vedere că am primit trei goluri în tur. Nu o să atace toată echipa, este foarte important să nu primim gol în prima repriză. Ar fi foarte bine să reuşim să înscriem".

SĂ NE AMUZĂM CU GIGI
În ton cu antrenorul Timişoarei, Ioan Ovidiu Sabău, care spera ieri minuni la Stuttgart, sau cu oficialii lui Dinamo, care susţin că Scarlatache, Pulhac şi compania pot întoarce la Liberec acel 0-3 de la Bucureşti, patronul Stelei, Gigi Becali, are şi el un discurs caraghios. "De fapt, nici nu prea mai sunt echipe mai puternice decât Steaua în Europa League" sau "Anul ăsta cred că vom cuceri trofeul, ăsta e obiectivul echipei", sunt doar două dintre elucubraţiile omului de la lojă.

Front comun în Irlanda

Preşedintele Federaţiei Irlandeze, John Delaney, a făcut un apel înaintea meciului din această seară: "Să evoluezi la un asemenea nivel în Europa este o realizare pentru un club din Irlanda şi aş fi încântat să văd unită familia fotbalului din Irlanda sprijinind formaţia Saint Patrick's", a spus Delaney. Acesta consideră că atacanţii O'Brien şi Quigley ar putea fi decisivi pentru "sfinţi": "Saint Pat's a trecut deja de o formaţie de top din Rusia, Krîlia Sovietov, dar şi de La Valletta din Malta, iar jucători precum Declan O'Brien şi Mark Quigley pot câştiga singuri un meci. Va fi o partidă care trebuie văzută", a mai spus Delaney.

"Cât timp voi fi antrenorul Stelei, toate meciurile vor fi tratate cu aceeaşi seriozitate. La fel se va întâmpla şi mâine seară, chiar dacă ştiu că urmează Steaua - Dinamo şi ştiu ce înseamnă acest meci pentru fotbalul românesc şi pentru suporterii noştri"
Cristiano Bergodi - antrenor Steaua

×
Subiecte în articol: sport steaua gigi becali