x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Încep să curgă federalii

Încep să curgă federalii

de Marius Mihalcea    |    Elly Cîrstea    |    21 Mai 2009   •   00:00
Încep să curgă federalii

DNA Piteşti a extins ancheta privind scandalul de corupţie din arbitraj şi i-a audiat ieri pe secretarul Comisiei de Apel a FRF, Bogdan Ionuţ Popescu, pe preşedintele Comisiei de Disciplină, Daniel Marin Cernat, şi pe Doru Viorel Ursu, preşedintele Comisiei de Apel.



Zi plină şi ieri la DNA Piteşti, unde au fost audiaţi alţi doi angajaţi ai FRF. Primul a intrat Bogdan Ionuţ Popescu, la ora 12:07. "Nu vă pot răspunde la întrebări. Am fost chemat în calitate de martor. Dacă voi mai fi chemat, voi mai veni", a declarat acesta la ieşirea din sediul DNA, unde a stat puţin peste o oră. "Am fost citat ca martor. Am venit pentru că trebuie să-mi fac datoria faţă de lege. Nu am mai fost chemat. Nu vă pot spune ce am discutat cu procurorii, pentru că este un întreg dosar în desfăşurare", a spus Daniel Marin Cernat, pe care procurorii l-au audiat în jur de trei ore. Doru Viorel Ursu s-a prezentat la DNA Piteşti la ora 16:00 şi a părăsit instituţia două ore mai târziu. Potrivit unor surse judiciare, astăzi ar putea fi chemaţi din nou la audieri directorul Departamentului de relaţii internaţionale din cadrul FRF, Florin Prunea, dar şi preşedintele lui FC Argeş, Cristian Mincă.  

MIRCEA SANDU VINE ÎN IUNIE
Citat şi el de procurorii DNA, care, potrivit aceloraşi surse judiciare, ar fi dorit să-l audieze chiar în cursul acestei zile, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a obţinut o amânare, ca urmare a programului încărcat pe care îl are. "Da, e adevărat, am primit o citaţie din partea DNA Piteşti. Sunt mai multe persoane din cadrul federaţiei citate alături de mine, numai că eu o să mă prezint după data de 8 iunie, când revin. M-am pus de acord cu domnul procuror şi îmi va trimite o altă citaţie", a spus şeful FRF. Naşu' nu a scăpat din vedere motivul pentru care va trebui să dea cu subsemnatul la DNA Piteşti: "Probabil că ni se vor pune întrebări referitoare la regulamente şi organizarea Federaţiei. Şi cine ştie ce întrebări ne mai pun". Sandu a asistat aseară la finala Cupei UEFA dintre Werder şi Şahtior, de la Istanbul.

Libertatu aşteaptă 

Tot ieri, Tribunalul Argeş a admis cererea de eliberare sub control judiciar a fostul director al OPC Argeş, Cristian Libertatu, însă decizia, care nu este definitivă, a fost atacată de DNA. Recursul ar putea fi judecat mâine la Curtea de Apel Piteşti. Potrivit unor surse judiciare, pe lângă infracţiunea de luare de mită, Libertatu mai este acuzat şi de abuz în serviciu şi de divulgare de informaţii privind activitatea de control a OPC, informaţii care ar fi trebuit să rămână strict confidenţiale. La înfăţişarea de ieri, fostul director al OPC Argeş le-a spus magistraţilor că este nevinovat şi a cerut judecarea sa în stare de libertate, invocând motive familiale şi medicale, care impun prezenţa sa lângă soţie şi copil, ambii bolnavi. În dosarul de corupţie din arbitraj, Libertatu a fost arestat preventiv la 14 aprilie.

"Este normal ca Mircea Sandu să fie citat. Este responsabilul Federaţiei şi pentru ce s-a întâmplat acolo el trebuie să dea nişte explicaţii. Atât şi nimic mai mult"

Dumitru Dragomir - preşedinte LPF

×
Subiecte în articol: sport