x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

de Jurnalul National    |    16 Mar 2008   •   00:00
Info
Sursa foto: Ciprian Sterian/

16 martie 2008: Echipa din Târgu-Jiu a obţinut prima victorie în campionat după o pauză de 17 etape, 3-1, în deplasare, cu Gloria Buzău.

 

CEAHLĂUL – CFR CLUJ: Liderul Ligii I pierde teren

Echipa lui Ioan Andone a înregistrat a treia partidă consecutivă fără victorie în deplasare, 0-0 la Piatra Neamţ, cu Ceahlăul. În urma acestui rezultat, CFR îşi menţine avantajul de 8 puncte faţă de a doua clasată, dar diferenţa ar putea să scadă la numai 6 puncte dacă Rapid sau Steaua înving în meciurile de astăzi. Avertizaţi ieri, Panin şi Fabbiani vor fi suspendaţi pentru partida cu Farul din etapa viitoare. 

 

TIMIŞOARA – UTA: Poli, pe loc de Liga Campionilor

Echipa antrenată de Dusan Uhrin jr a câştigat cu 2-0 derby-ul de tradiţie al vestului şi a urcat, înaintea meciuri­lor de azi, pe locul doi în clasament. “Suntem bucuroşi că am câştigat şi că nu am primit gol în ultimele trei meciuri”, a declarat după meci tehnicianul bănă­ţenilor. “Am venit să ne apărăm cu ardoare, dar am făcut din nou cadouri adversarilor. Cu mai mult curaj puteam să le punem pro­bleme mari”, a spus şi antrenorul oas­peţi­lor, Marin Barbu. 

 

FARUL – POLI IAŞI: Remiză smulsă în prelungiri

“Este un rezultat nedrept. Puteam avea 2-0 sau 3-0, dacă Todoran, Gosici şi Chico nu ratau singuri cu portarul”, a declarat antrenorul gazdelor, Ion Marin, la finele meciului cu Poli Iaşi, scor 1-1. Acesta a recunoscut însă că penalty-ul din care oaspeţii au egalat în prelungiri a fost just acordat de arbitrul Radu Petrescu. “Am făcut cea mai bună repriză în deplasare de când sunt la Iaşi”, a afirmat şi Ionuţ Popa, tehnicianul lui Poli.

 

BUZĂU – PANDURII: Prima victorie după 17 etape

Echipa din Târgu-Jiu a obţinut prima victorie în campionat după o pauză de 17 etape, 3-1, în deplasare, cu Gloria Buzău. Ultima victorie a Pandu­rilor data din 31 august 2007, în eta­pa a şasea a turului, când învin­gea tot pe Gloria Buzău, cu 3-0. “Este o victorie mare, foarte importantă pentru noi. Am fost mai buni decât adversarii noştri”, a spus după meci antrenorul oaspeţilor, Eugen Neagoe.

 

OŢELUL – FC VASLUI: Oaspeţii vor 3-0 la “masa verde”

După partida de la Galaţi, încheiată la egalitate, 1-1, finanţatorul vasluienilor, Adrian Porumboiu, a declarat că echipa sa va face contestaţie şi va câştiga cu 3-0 la masa verde, de­oarece la Oţelul au evoluat Szekely şi Gabriel Paraschiv. “Clar Szekely şi Paraschiv nu aveau drept de joc”, a spus Porumboiu. Comisia de Apel a FRF hotărâse joi reducerea suspen­dărilor celor doi jucători, astfel că aceş­tia puteau juca în această eta­pă.

 

 

HANDBAL: Reşiţa şi Brăila, în semifinale

Echipa masculină UCM Reşiţa s-a calificat în semifinalele Challenge Cup, după ce a învins pe teren propriu pe Arkatron Minsk (Belarus), cu scorul de 45-33, în returul sferturilor de finală. În primul joc, elevii lui Ai­han Omer câştigaseră cu 31-29. În competiţia similară feminină, Dună­rea Brăila a acces şi ea în semifina­le, în urma victoriei cu 27-21 obţinu­tă în faţa formaţiei Tomis Constanţa. În tur, Tomis câştigase cu 25-23.

 

RUGBY: “Stejari” culcaţi la pământ

Echipa României a suferit a patra înfrângere din nouă meciuri în Cupa Europeană a Naţiunilor, 8-12 la Krasnodar, contra Rusiei, şi nu mai are nici o şansă să păstreze trofeul cucerit la ediţia precedentă. “Stejarii” au condus cu 8-6 până în minutul 76, prin punctele înscrise de Petre – eseu – şi Vlaicu – lovitură de pedeapsă, dar au cedat pe final.

În clasament conduce Rusia, cu 22 de puncte, urmată de Georgia şi de România, cu câte 19 puncte.

 

FIFA: Albania, exclusă din fotbal

Federaţia Internaţională de Fotbal a exclus Albania din toate competiţiile internaţionale, la nivel de club şi echipă naţională, din cauza amestecului guvernului în problemele federaţiei. “Este o decizie justă”, a declarat Armando Duka, preşedintele forului de la Tirana, care se află de doi ani în conflict cu Ministerul Sporturilor. Duka s-a opus verificării conturilor federaţiei, act pe care îl consideră o ameninţare la adresa independenţei acesteia.

 

×
Subiecte în articol: sport