x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

de Jurnalul National    |    29 Apr 2008   •   00:00
Info
Sursa foto: AFP/

29 aprilie 2008:Camelia Potec a cîştigat proba de 800 m liber din cadrul Campionatelor Naţionale ale Fran­ţei, care au avut loc la Dunkerque.

GERMANIA. În­vin­gătoare cu 4-1 în faţa lui VfB Stuttgart, în etapa a 30-a a Bundesligii, Bayern München a mai făcut un pas spre al 21-lea titlu din istorie. Bavarezii au acumulat 66 de puncte, cu 12 puncte mai mult decît următoarele clasate, Werder Bremen şi Schalke 04, fiindu-le suficient un rezultat de egalitate în ultimele patru partide pentru a se proclama campioni. În acest sezon, Bayern a mai cîştigat Cupa Germaniei şi Cupa Ligii.

 

ITALIA. Inter Milano a învins cu 2-1 pe Cagliari în etapa a 35-a din Serie A, şi se îndreaptă cu paşi si­guri spre al treilea titlu consecutiv. Presa peninsulară a lău­dat prestaţia fundaşului Cris­tian Chivu, despre care cotidianul Il Gior­nale a notat: “Accidentat din nou la umăr, Chivu a continuat să joace eroic, fi­ind comandanul defensi­vei. Mai mult, a obţinut lovitura liberă din care Materazzi a înscris golul doi”. În schimb, Ştefan Radu a fost criticat pentru evoluţia din meciul pe care Lazio l-a pierdut cu 5-2 la Torino, în faţa lui Ju­ventus. “A fost unul dintre principalii responsabili ai dezastrului, un simplu jalon în calea torinezilor”, a notat site-ul goal.com. Cu trei eta­pe înainte de final, Inter are 81 de puncte, fiind urmată de AS Roma cu 75 de puncte.

 

ÎNOT. Camelia Potec (foto) a cîştigat proba de 800 m liber din cadrul Campionatelor Naţionale ale Fran­ţei, care au avut loc la Dunkerque. Ea a fost înre­gistrată cu timpul de 8 mi­nute, 23 de secunde şi 78 de sutimi, rezultat care repre­zintă un nou record al competiţiei. Acesta a fost al doi­lea titlu obţinut de eleva an­trenorului Philippe Lu­cas, după cel de la 400 m liber.

 

HANDBAL. Echipa fe­minină Rulmentul Braşov s-a calificat în ultimul act al Cupei Cupelor, după ce a învins în manşa secundă a semifinalelor, cu scorul de 39-30, formaţia spaniolă Akaba Bera Bera. În tur, Akaba cîştigase cu 28-27. Cea mai bună jucătoare a braşovencelor a fost Cristina Neagu, autoare a nouă go­luri. În finală, Rulmentul va în­tîlni echipa norve­giană Lar­­vik HK, care a elimi­nat-o pe Podravka Koprivnica (Croa­ţia). “Mă bucur că am obţi­nut calificarea chiar de Paş­te. Ne aşteaptă două meciuri foarte grele cu Lar­vik, dar cred că ne putem bate pentru cupă”, a decla­rat antrenoarea Mariana Târcă. În schimb, Dunărea Brăila a ratat calificarea în finala Challenge Cup, fiind eliminată de VfL Oldenburg (Germania). Învingătoare în primul joc cu 31-30, chiar pe terenul adversarelor, brăilencele nu au putut conserva acest avantaj în faţa propriilor suporteri, fiind întrecute cu scorul de 29-25.

 

ATLETISM. Românca Luminiţa Talpoş a cîştigat pentru al doilea an consecutiv maratonul de la Viena, de­vansîndu-le pe japoneza Morimoto Tomo şi pe ke­ny­anca Beatrice Omwanza. În vîrstă de 35 de ani, Talpoş a acoperit cei 42,195 kilometri ai cursei în 2 ore, 26 de mi­nu­­te şi 43 de secunde, rezultat cu 49 de secunde mai bun decît recordul ei personal.

 

OLANDA. Feyenoord Rotterdam a cucerit Cupa Olandei la fotbal, învingînd în finală cu scorul de 2-0 pe Roda Kerkrade, prin golu­rile marcate de Landzaat şi Guzman. Acesta a fost al 11-lea trofeu din istoria clubului.

 

TENIS. Spaniolul Ra­fael Nadal a cîştigat pentru a patra oară consecutiv tur­neul de la Monte Carlo, în finala căruia l-a învins cu 7-5, 7-5 pe elveţianul Roger Fe­derer. Nadal s-a impus şi în proba de dublu, alături de compatriotul său Tommy Robredo.

×
Subiecte în articol: sport