x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

28 Iun 2008   •   00:00

COSR. Reunit ieri, Comitetul Executiv al COSR a definitivat lista sportivilor care vor participa la Jocurile Olimpice de la Beijing (8-24 august). Delegaţia României va număra 158 de persoane, dintre care 105 sportivi, înscrişi la 15 discipline.



COSR. Reunit ieri, Comitetul Executiv al COSR a definitivat lista sportivilor care vor participa la Jocurile Olimpice de la Beijing (8-24 august). Delegaţia României va număra 158 de persoane, dintre care 105 sportivi, înscrişi la 15 discipline. Cu excepţia echipei feminine de handbal, care va ajunge în capitala Chinei la 2 august, restul delegaţiei va pleca la data de 27 iulie cu o cursă charter. La Beijing vor merge şi cîteva rezerve, la handbal şi gimnastică, care însă nu vor avea dreptul să locuiască împreună cu restul delegaţiei şi nici să se antreneze pe arenele olimpice. Despre şansele la medalii ale sportivilor noştri preşedintele COSR, Octavian Morariu, a declarat: "Un studiu al PricewaterhouseCoopers creditează România cu 19 medalii. Noi am fi mulţumiţi cu un număr de medalii format din două cifre. Dacă vorbim despre medalii de aur, primele nume care îmi vin în minte sînt judoka Alina Dumitru şi echipajul de 8+1 la canotaj feminin". Tot ieri, fosta campioană olimpică Gabriela Szabo, astăzi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Atletism, a fost distinsă cu Colanul de Aur al COSR, iar Laura Badea, campioană olimpică la scrimă, a primit din partea CIO Diploma pentru contribuţia femeii în sport şi la dezvoltarea mişcării olimpice.

HANDBAL. Preşedintele lui Oltchim Rîmnicu-Vîlcea, Ioan Gavrilescu, a declarat că tehnicianul Herbert Müller a refuzat funcţia de antrenor oferită săptămîna trecută, existînd în prezent şanse ca ungurul Peter Kovacs să-i ia locul pe bancă lui Gheorghe Tadici. "Müller mi-a spus iniţial că ar fi o onoare pentru el să vină la Vîlcea. Apoi mi-a zis că totuşi nu crede că poate veni, deoarece soţia sa are un salon de înfrumuseţare în Germania, pe care nu-l poate conduce de la distanţă", a declarat Gavrilescu.

ATLETISM. O curte de Apel din SUA a respins cererea atletului Justin Gatlin, prin care sportivul solicitase dreptul de a participa la selecţia olimpică după ce a fost depistat pozitiv la un control antidoping efectuat în 2006. În urma acestei decizii, Gatlin nu îşi va putea apăra titlul obţinut la Atena, în 2004. Depistat pozitiv în urmă cu doi ani, Gatlin a fost suspendat iniţial pe viaţă din cauză că a recidivat cu o tentativă de doping după 2001, dar pedeapsa i-a fost redusă apoi la opt ani, şi pe urmă la patru ani după apelul sportivului.

TERIM. Selecţionerul Turciei, Fatih Terim, care şi-a luat adio de la jucători după eliminarea de la Euro 2008 în semifinale, în faţa Germaniei, nu va mai pleca de la cîrma naţionalei ţării sale. Terim a fost întors din drum de preşedintele federaţiei turce, Hasan Dogan.

Lippi a revenit la cîrma Italiei
Marcello Lippi este, începînd de ieri, noul selecţioner al reprezentativei Italiei. Tehnicianul, în vîrstă de 60 de ani, care a mai condus Squadra Azzurra în perioada august 2004-iulie 2006, reuşind să cîştige Cupa Mondială din Germania, l-a înlocuit pe Roberto Donadoni. Acestuia i-a fost reziliat contractul la patru zile după ce Italia a părăsit Euro 2008, fiind eliminată în sferturile de finală de Spania.

Gabriel Tamaş este dorit de George Copos la Rapid
Fundaşul naţionalei României, Gabriel Tamaş, aflat sub contract cu gruparea franceză AJ Auxerre, este dorit de George Copos la Rapid. "Tamaş mi-a plăcut enorm la Europene. Îi vom face o ofertă, dar să vedem dacă vrea să se întoarcă în ţară", a spus acţionarul feroviarilor.

×
Subiecte în articol: sport