x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

10 Mai 2006   •   00:00
ATLETISM. Lidia Simon va lua startul la cursa de 12 kilometri de la San Francisco, programata la 21 mai. Romanca se numara printre favorite la castigarea cursei feminine, in timp ce la masculin cu prima sansa este cotat kenyanul Gilbert Okari, care este si detinatorul trofeului.

SAH. Echipa Romaniei de sah va fi reprezentata de zece sportivi, sase baieti si patru fete, la cea de-a 37-a editie a Olimpiadei ce se va desfasura pe parcursul a 13 runde, in perioada 21 mai-4 iunie, la Torino. Obiectivele pentru cele doua echipe sunt o clasare in primele zece locuri, in cazul baietilor, si ocuparea uneia dintre pozitiile 4-6, pentru lotul feminin.

IRAN. Femeile din Iran nu mai au voie pe stadioane. Ayatollah-ul Ali Khamenei a anulat decizia luata in luna aprilie de seful statului iranian, Mahmoud Ahmadinejad, de a autoriza accesul femeilor iraniene pe arenele de fotbal. Ayatollah-ul, care are ultimul cuvant in ceea ce priveste acest tip de probleme, a declarat ca "trebuie respectata opinia Bisericii". Seful statului a mentionat ca se va supune hotararii.

DECES. Fostul fotbalist al echipelor FC Arges si Chimia Ramnicu-Valcea Gabriel Amarazeanu, care a decedat duminica, in urma unei ciroze, a fost inmormantat ieri la Filiasi. Amarazeanu s-a stins din viata la o zi dupa ce implinise 35 de ani si la scurt timp dupa ce a aflat rezultatul partidei FC Arges - Otelul Galati (0-5), din cadrul etapei a 26-a.

GIMNASTICA. La sosirea delegatiei masculine a Romaniei de la Campionatele Europene de la Volos, presedintele FR de Gimnastica, Adrian Stoica, a declarat ca o parte din adversarii din Grecia a incercat sa coalizeze contra echipei noastre. Oficialul FRG a mentionat ca, desi este multu-mit de rezultatele baietilor, usa este deschisa oricand pentru Marius Urzica, daca acesta va hotari se revina in activitatea competitionala. La randul sau, antrenorul lotului masculin, Dan Grecu, a afirmat ca Romania a castigat medalia de argint in concursul pe echipe, pentru ca, momentan, aceasta e valoarea sa.

HANDBAL. Finala Cupei Romaniei la masculin, dintre echipele HCM Constanta si Dinamo Bucuresti, se va disputa la 22 mai la Brasov. "Au fost in discutie si Sala Polivalenta din Bucuresti, si cea din Sighisoara. Pana la urma s-a hotarat ca finala sa se joace pe teren neutru", a declarat presedintele FRH, Cristian Gatu.

×
Subiecte în articol: sport