x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info

Info

22 Feb 2006   •   00:00

22 februarie 2006

RUGBY. Federatia Romana de Rugby a semnat contracte valabile pe doi ani cu 26 de rugbisti din campionatul intern, in vederea participarii la actiunile echipei nationale. Cei 26 vor fi sprijiniti financiar cu o suma lunara, confidentiala, in cadrul unui program finantat de forul international, in valoare de 100.000 de euro. Durata contractelor este de 2 ani, dar pe parcursul derularii programului finantat de IRB jucatorii pot intra si iesi din vederile oficialilor federatiei, in functie de performante.

HANDBAL. Echipele romanesti participante la Challenge Cup si-au aflat ieri adversarii din sferturile de finala. Astfel, Rulmentul Brasov va intalni pe Cercle Dijon Bourgogne (Franta), finalista editiei de anul trecut, iar Tomis Constanta va evolua cu ZRK Split (Croatia). Prima mansa se va disputa la 11 sau 12 martie, returul fiind programat peste o saptamana. Rulmentul va juca primul meci in deplasare, iar Tomis - pe teren propriu.

ATLETISM. Cu ocazia decernarii Premiului de Excelenta in Sport, din partea cotidianului Adevarul, Gabriela Szabo si-a precizat pozitia fata de faptul ca Federatia Romana de Atletism i-a cerut demisia, considerand ca nu poate ocupa doua functii in acelasi timp: "Cand am fost aleasa ca secretar general, nu mi s-a spus ca trebuie sa renunt la postul de viceprese-dinte. De fapt, acest lucru nici nu este prevazut in statut, mai ales ca este o functie onorifica. Voi astepta Adunarea Generala din martie si, daca acei care m-au ales mi-o vor cere, voi demisiona. Dar cum nu stiu ce contine fisa postului, in unele zile stau si ma uit pe pereti la birou".

GIMNASTICA. Fostul gimnast Marius Urzica a fost instalat ieri in functia de antrenor al sectiei masculine a clubului Dinamo, urmand sa se ocupe de pregatirea unor grupe de copii. "Pentru mine e doar primul pas. In continuare doresc sa activez la lotul olimpic masculin si sper ca dupa Europenele din luna mai sa se produca schimbari in acest sens din partea federatiei", a declarat Urzica.

ANTRENORI. Consfatuirea antrenorilor din Diviziile A si B, care va avea loc luni, il va avea ca invitat principal pe tehnicianul italian Alberto Zaccheroni, care a pregatit de-a lungul timpului formatii precum AC Milan, Inter Milano, Lazio, Udinese sau Venezia. La consfatuire, Zaccheroni le va vorbi antrenorilor romani despre relatia dintre joc si antrenament.

×
Subiecte în articol: sport