x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Info sport

Info sport

13 Aug 2007   •   00:00

Principalul finanţator al Rapidului, George Copos, nu mai este interesat de achiziţionarea lui Ovidiu Herea. "Din punctul meu de vedere, am renunţat definitiv la Herea. Asta e clar! Ce spun alţii nu mă interesează", a declarat Copos.

Â

Villalta, un milion de euro!

Antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic , susţine că internaţionalul peruan Miguel Villalta va veni aproape sigur la gruparea din Ştefan cel Mare, dar oficialii lui Sporting Cristal il contrazic pe tehnician. "Nu cred ca Dinamo să aibă vreo şansă să-l transfere pe Villalta. Posibil doar dacă suma va fi astronomică. Preţul va fi stabilit de preşedinte, dar, oricum, nu va fi unul mai mic de un milion de euro", a declarat directorul sportiv al lui Sporting, Diego Rebagliati.

Â

Copos: - "Rapid a renunţat definitiv la Herea"

Principalul finanţator al Rapidului, George Copos, nu mai este interesat de achiziţionarea lui Ovidiu Herea. "Din punctul meu de vedere, am renunţat definitiv la Herea. Asta e clar! Ce spun alţii nu mă interesează", a declarat Copos.

"U" cluj - rapid 1-2 - A decis un autogol

Â
Giuleştenii au obţinut a doua victorie in deplasare, 2-1 cu "U" Cluj, apropiind-se de sferele inalte ale clasamentului. Gazdele au punctat primele prin Jovanovic (’8), Grigorie a restabilit egalitatea (’32), insă autogolul lui Cordoş (’54) a oferit cele 3 puncte oaspeţilor. Meciul s-a aflat la un pas de a nu se juca, din cauza unei ploi torenţiale, startul fiind decalat cu 20 de minute.

POLO. Echipa Romăniei a ocupat poziţia a şasea la Superfinala Ligii Mondiale de la Berlin, fiind invinsă in meciul pentru locurile 5-6 de reprezentativa SUA, scor 6-9. După un inceput dezastruos, americanii căştigănd prima repriză cu 6-1, tricolorii au echilibrat jocul, insă au păcătuit la finalizare, dovedindu-se neinspiraţi in situaţiile de om in plus. Centrul Cosmin Radu a fost din nou cel mai bun jucător al echipei, el reuşind trei goluri, celelalte fiind inscrise de Andrei, Baidoc şi Iosep. De notat că in faza grupelor Romănia invinsese SUA cu 11-10.

ITALIA. Adrian Mutu a marcat ambele goluri ale Fiorentinei in meciul amical cu Viareggio, căştigat cu scorul de 2-0. Mutu a ratat un penalty in minutul 31, după care a inscris de două ori pănă la pauză, fiind inlocuit in minutul 74. "Fiorentina, sub zodia lui Adrian Mutu", a titrat cotidianul Il Tirreno.

SPANIA. In prima manşă a Supercupei Spaniei, FC Sevilla a invins, pe teren propriu, cu 1-0, pe Real Madrid. Unicul gol al partidei a fost marcat de Luis Fabiano, in minutul 28, din penalty. Returul se va disputa sămbăta viitoare, la Madrid.

ECHIPA NAŢIONALĂ. Prezent la meciul Poli Timişoara - Pandurii Tărgu-Jiu, scor 3-1, fundaşul echipei spaniole Getafe, Cosmin Contra, a declarat că va fi indisponibil intre două şi trei săptămăni, confirmănd că ar putea rata meciul echipei naţionale cu Turcia, care va avea loc la 22 august. Contra a suferit o leziune la ligamentul lateral intern in cantonamentul din Olanda al echipei sale şi va incepe recuperarea săptămăna viitoare.

SCOŢIA. Marius Niculae a debutat in campionat pentru Iverness, insă echipa sa a fost invinsă, in deplasare, cu scorul de 2-1, de Motherwell. El a fost inlocuit in minutul 79, toate cele trei goluri fiins inscrise după ce el a ieşit de pe teren.

OLANDA. Ajax Amsterdam a căştigat pentru a treia oară consecutiv Supercupa Olandei, trofeu care poartă numele legendarului Johann Cruyff, după ce a invins cu scorul de 1-0 pe PSV Eindhoven. Deşi era incert din cauza unor probleme medicale, fundaşul George Ogăraru a fost titular la Ajax, dar a fost inlocuit in minutul 25, după ce a suferit o leziune la tendonul genunchiului. Celălalt romăn al echipei din Amsterdam, Nicolae Mitea, nu a fost folosit.

INTER. Campioana Italiei, cu romănul Cristian Chivu in teren din minutul 46, a susţinut un meci amical in Olanda, cu AZ Alkmaar, pe care l-a pierdut cu scorul de 4-2. Inaintea meciului s-a păstrat un minut de reculegere in memoria managerului interist Guido Susini, care a decedat sămbătă, iar fotbaliştii milanezi au purtat banderole negre.

UCRAINA. Echipa lui Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, a dispus cu 2-1 de Vorskla Poltava, iar Dinamo Kiev, formaţia mijlocaşului Tiberiu Ghioane, a invins in deplasare pe Metalurg Zaporoje, ambele meciuri contănd pentru etapa a 5-a a campionatului Ucrainei. In clasament conduce Dnepr Dnepropetrovsk cu 15 puncte, urmată de Şahtior cu 13 puncte. Dinamo Kiev ocupă locul 11, cu 6 puncte.

Â

Liga I, etapa 3

Vineri

Mioveni - Vaslui 2-2

I. Baicu (’62), Lupaşcu (’63) /

Ljubinkovici (’17, ’74)

Ceahlăul - Dinamo 0-3

Cl. Niculescu (’33), Dănciulescu (’57), Ad. Cristea (’74)

Sămbătă

Oţelul - Urziceni 3-2

Gado (’1), Jelev (’27), Szekely (’88) / Dănălache (’3), Bilaşco (’76)

Bistriţa - UTA 2-1

Frăsinescu (’32), Coroian (’76) /

Edson (’56)

Poli Timişoara - Pandurii 3-1

G. Bucur (’8, ’48), I. Ganea (’42) /

I. Iordache (’13 - pen.)

Steaua - Poli Iaşi 1-0

Bicfalvi (’79)

Ieri

Buzău - Farul

Arbitri: M. Martiş - Ad. Vidan, D. Roşu

"U" Cluj - Rapid

Arbitri: Ad. Comănescu - Irina Mărţ,

St. Slabu

"U" Craiova - CFR Cluj

Arbitri: A. Deaconu - M. Savaniu,

D. Demetrescu

Meciurile s-au disputat după inchiderea ediţiei.

Â

Clasament

1. Steaua 4-1 9p

2. Poli Şiinţa Timişoara 8-4 7p

3. Dinamo 5-3 6p

4. FC Vaslui 6-4 5p

5. Gloria Bistriţa 6-5 5p

6. Rapid 4-3 4p

7. CFR Cluj 3-2 4p

8. Unirea Urziceni 7-7 4p

9. UTA 4-4 4p

10. Pandurii 3-4 4p

11. "U" Craiova 5-2 3p

12. Ceahlăul 5-5 3p

13. Oţelul 3-4 3p

14. Poli Iaşi 3-5 3p

15. "U" Cluj 3-4 1p

16. Dacia Mioveni 3-5 1p

17. Gloria Buzău 1-6 0p

18. Farul 0-5 0p

×
Subiecte în articol: sport