x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Inger prabusit intr-o "mare" de suflete

Inger prabusit intr-o "mare" de suflete

12 Aug 2004   •   00:00
Inger prabusit intr-o "mare" de suflete

Timp de vreo jumatate de ora Dinamo a visat ca poate exorciza "Diavolul". Dar Manchester United a aratat si aseara de ce este cel mai profitabil club de fotbal din lume.

PAUL AND ONE, CATALIN FAINISI

De la meciul cu Anderlecht, din primavara lui ’90, batranul stadion "National" nu mai cunoscuse o asemenea mare alb-rosie. Incercand sa evoce momentele de glorie cu Hamburg sau Dinamo Minsk, cele 60.000 de suflete s-au transformat in cel de-al 12-lea jucator dinamovist. Dar nu a fost suficient. Desi decimata de accidentari, United a degajat siguranta inca de la incalzire, gabaritul englezilor anticipand scenariul dupa care avea sa se desfasoare confruntarea.

SCENARIU. Ferguson a improvizat, trimitandu-l pe Roy Keane sa conduca defensiva, iar dupa 10 minute ingerul parea sa fi luat in brate pe Dinamo, dupa ce Danciulescu a marcat, desi cel care a introdus mingea in poarta a fost Fortune. Manchester si-a vazut insa linistita de treaba, iar Ferguson l-a coborat in linia de mijloc pe Scholes pentru a face ordine in jocul echipei sale. Dupa jumatatea de ora de reverie, "diavolul" Giggs a smuls nemilos o aripa ingerului, amintindu-ne cat de mici suntem in Europa.

REALITATE. Dupa ce Andone i-a pierdut pe Ciobotariu si Margaritescu, Manchester a iesit de la cabine decisa sa arate ca nu se glumeste cu Liga Campionilor. Au urmat 5 minute de fotbal incredibil, in care Scholes, in doua randuri, Smith si O’Shea au trecut cu zambetul pe buze, parca, pe langa gol. Ceea ce n-au reusit englezii, a definitivat Alistar, prabusind ingerul definitiv in plasa propriei porti. Dinamo a aratat doar suflet, insa "Diavolul" a dovedit ca nu cumpara asa ceva decat atunci cand vrea el.

COMENTARIU

Partea "teverista" a comentariului meciului de aseara, reprezentata de Bogdan Cosmescu, ne-a oferit o portie zdravana de fraze banale, fara nici o acoperire.

Mai simplu, traditionala limba de lemn. "Daca rezultatul va ramane asa, 1-1, va face inconjurul presei mondiale (!!!)... Dinamo este pe cale sa obtina un rezultat extraordinar (!!!)... Dinamo nu s-a facut deloc de ras (!!!)... Mai exista sanse de calificare (!!!)..." si tot felul de propozitii sau fraze care sa ascunda realitatea. Dura. Ramanem acolo unde ne este locul si suntem incapabili sa producem un soc. In 2001, Zalaegerszeg - Manchester a fost 1-0.

Cu Beckham, Blanc, Barthez sau Van Nisterlooy pe teren. E doar un exemplu. Restul e apa de ploaie… (Mihai Igirosanu)

Tiriac a amanat Atena pentru Dinamo

Tribuna oficiala a fost intesata de personalitati din toate domeniile, printre care liderul COR Ion Tiriac, Dumitru Dragomir sau Viorel Hrebenciuc. Masa presei a fost neincapatoare pentru ziaristii romani, cei aproximativ 30 englezi, japonezi sau americani. Un episod interesant s-a petrecut cu putin timp inainte de startul meciului, cand patronul Rapidului, George Copos (sosit la meci cu o esarfa tricolora la gat) a refuzat sa poarte un fular cu Dinamo, pe care i-l adusese presedintele "cainilor" si bunul sau amic, Nicolae Badea.

REGRETE

"N-am stiut ce sa facem cand am avut 1-0. Am un mare regret ca n-am obtinut un rezultat mai bun" - Ioan Andone

MULTUMIRI

"Le multumesc suporterilor pentru ca s-au aratat mandri de noi. Am intalnit o echipa foarte buna" - Ionel Danciulescu

SATISFACTIE

"Suntem multumiti de rezultat. Am luat o optiune serioasa pentru calificare" - Ryan Giggs

REZULTATELE DE ASEARA

Turul 3 preliminar al Ligii Campionilor

  • Sahtior Donetk - FC Bruges 4-1
    Agahowa (’15), MARICA (’70), Vorobei (’78), Brandao (’90) / Balaban (’50)
  • Ferencvaros - Sparta Praga 1-0
    Vagner (’26)
  • Bayer Leverkusen - Banik Ostrava 5-0
    Franca (’10, ’67, ’88), Juan (’74), Berbatov (’82)
  • Steaua Rosie Belgrad - PSV Eindhoven 3-2
    Dudic (’29), Jankovic (’39), Pantelic (’58) / J. S. Park (’9, ’66)
  • FC Basel - Inter Milano 1-1
    Huggel (’25) / Adriano (’19)
  • HIT Gorica - AS Monaco 0-3
    Kallon (’9, ’89), Chevanton (’75)
  • Rosenborg - Maccabi Haifa 2-1
    Brattbakk (’1), Solli (’9) / Rosso (’45)
  • Shelbourne - Deportivo la Coruña 0-0
  • Wisla Cracovia - Real Madrid 0-2
    Morientes (’72, ’90)
  • ×
    Subiecte în articol: sport dinamo