x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Interstranierii" Ligii 1

"Interstranierii" Ligii 1

de Mihai Igirosanu    |    11 Aug 2007   •   00:00
 "Interstranierii" Ligii 1

Din totalul celor 95 de jucători din străinătate care evoluează in acest sezon la echipele din Liga 1, 19 dintre ei au bifat cel puţin o selecţie in reprezentativele ţărilor de origine.

Din totalul celor 95 de jucători din străinătate care evoluează in acest sezon la echipele din Liga 1, 19 dintre ei au bifat cel puţin o selecţie in reprezentativele ţărilor de origine.

Cei 95 de "stranieri" care joacă in prima ligă din Romănia reprezintă 36 de ţări, iar Poli Timişoara este clubul care are sub contract cei mai mulţi internaţionali, patru la număr. Deşi este prezent in ineditul "11", mijlocaşul lui Dinamo, angolezul Ze Kalanga, are o situaţie mai specială. Din cauza dispariţiei indelungate din lotul condus de Mircea Rednic, africanul riscă să fie reclamat de "căini" la UEFA şi să fie suspendat.Â

ANALIZĂ. Dintre jucătorii aleşi pentru formula prezentată alăturat, doar bosniacul Guso, angolezul Ze Kalanga, armeanul Karamyan, bolivianul Mojica şi moldoveanul Frunză sunt cu regularitate titulari in echipele lor naţionale. Restul constituie, deocamdată, doar prezenţe sporadice in reprezentativele statelor din care provin sau abia din acest an au intrat in atenţia selecţionerilor. In această ultimă categorie intră polonezul Golanski, de la Steaua, slovenul lui Poli, Vrsici sau bulgarul Oţelului, Jelev. Vrsici a reuşit să şi marcheze impotriva naţionalei Romăniei, in acea victorie cu 2-1 obţinută de tricolori la Celje, in preliminariile pentru Euro 2008. Inclus pe lista rezervelor, mijlocaşul Timişoarei Agunbiade are doar o prezenţă pentru naţionala Nigeriei, in acel celebru amical din Ghencea, de acum doi ani, cănd africanii n-au reuşit să adune jucători de-o echipă.

CONVOCĂRI. Inaintea acestui week-end, mulţi dintre străinii din Liga 1 au fost convocaţi pentru diverse meciuri oficiale sau amicale care vor avea loc la 22 august. Astfel, Artavazd Karamyan, de la Poli, şi Romik Haciatrian, de la Unirea Urziceni, au fost chemaţi in vederea meciului Armenia - Portugalia, din preliminariile Euro 2008, iar fundaşul Stelei, Pawel Golanski, a fost convocat de selecţionerul Poloniei, Leo Beenhakker, in vederea partidei amicale cu Rusia. Moldovenii Viorel Frunză (Ceahlăul) şi Denis Zmeu (FC Vaslui) vor evolua in amicalul Letonia - Moldova, portarul lituanian al Oţelului, Gribauskas, a fost convocat pentru amicalul cu Turkmenistan, iar un alt jucător din lotul gălăţen, bulgarul Jivko Jelev, a fost trecut pe lista lărgită a lotului pregătit de Dimităr Penev, insă nu se ştie incă dacă va fi oprit pentru partida de verificare cu Ţara Galilor. Portarul Pandurilor, Guso, va apăra poarta Bosniei in meciul cu Croaţia, iar slovenul lui Poli, Vrsici, s-ar putea intălni cu muntenegrenii Bozovici (Rapid) şi Jovanovici ("U" Cluj) in meciul amical Slovenia - Muntenegru, de la Podgorica, ei primind convocări din partea federaţiilor lor.

×
Subiecte în articol: sport