x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ​​​​​​​„Nu ne mai ascundem că suntem români” – mesajul unui „român adevărat”, publicat de Edward Iordănescu

​​​​​​​„Nu ne mai ascundem că suntem români” – mesajul unui „român adevărat”, publicat de Edward Iordănescu

de Redacția Jurnalul    |    24 Iun 2024   •   19:57
​​​​​​​„Nu ne mai ascundem că suntem români” – mesajul unui „român adevărat”, publicat de Edward Iordănescu
Sursa foto: Hepta

Selecționerul echipei naționale de fotbal a României a publicat luni pe pagina sa de facebook un mesaj al unui suporter. El a reprodus un mesaj venit de la un prieten de al său, nenominalizat, pe care îl numește „un prieten, un român adevărat, un naționalist convins!”

Mesajul este unul de încurajare pentru fotbaliștii echipei naționale, dar și pentru suporterii României.

„Stau în hotel și încep să fie din ce în ce mai mulți români. O să îi simțiți dacă stați aici. Partea interesantă e că sunt foarte diverși, e o Românie în miniatură.

Poate ne despart multe, dar ne apropie o idee de a fi demni, mândri de ceea ce suntem. Nu ne mai ascundem că suntem români, nu punem privirea în pământ când suntem întrebați de unde suntem. Ne uităm în ochii lor și spunem din România.

Suntem demni. În teren așa am văzut, oameni demni, curajoși, mândri de cine sunt, de unde vin, de ce vor, de unde or să ajungă. Mândri că suntem în galben. Mândri să ne cântăm imnul și să fluturăm steagul.

Voi, acolo, în teren, sunteți NOI, acei NOI care nu suntem mai prejos ca nimeni, care călcăm apăsat și luăm ceea ce este al nostru, fără ezitare, fără rușine și fără milă. E dreptul nostru, unul câștigat.

Ați reușit să faceți asta, acolo, pe scena asta, să fiți ceea ce merităm să fim, o nație de oameni demni, talentați și conștienți de valoarea lor. Mulțumim pentru asta! Pășim mai departe! Hai România!”

România va juca miercuri seara, de la ora 19:00, la Frankfurt, partida din runda a treia a fazei grupelor împotriva Slovaciei, la Euro 2024.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: iordănescu mesaj România suporter