x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Italia - Start amanat in Serie A

Italia - Start amanat in Serie A

de Delia Gomoescu    |    03 Aug 2006   •   00:00
Italia - Start amanat in Serie A

Serie A si Serie B vor incepe cu doua saptamani mai tarziu, pentru ca Juventus, Fiorentina si Lazio vor sa conteste sanctiunile primite in fata Comitetului Olimpic Italian.

Startul primelor doua divizii ale campionatului italian a fost amanat cu doua saptamani, din cauza scandalului meciurilor trucate. Astfel, prima etapa din Serie A, prevazuta initial pentru 27 august, va avea loc la 10 septembrie. Cu o zi mai devreme se va desfasura prima runda in Serie B. In ceea ce priveste Cupa Italiei, startul este programat la 19 august. Juventus va fi nevoita sa intre in competitie inca din primul din cele trei tururi eliminatorii, unde va intalni o formatie din Serie C1, Martina. Asta in conditiile in care cei opt capi de serie vor accede direct in optimi, urmand sa joace primele meciuri in luna noiembrie.

HOTARARE. Liga Profesionista de Fotbal din Italia a decis amanarea primelor doua ligi in urma apelurilor formulate de trei dintre cele patru cluburi sanctionate in procesul disciplinar din Italia. Juventus, retrogradata in Serie B si sanctionata cu 17 puncte, precum si Fiorentina si Lazio, mentinute in Serie A, dar care vor incepe campionatul cu un handicap de 19, respectiv 11 puncte, intentioneaza sa conteste aceste decizii in fata Comitetului Olimpic Italian (CONI). De altfel, formatia torineza a depus deja plangere la CONI. Totusi, rolul Camerei de conciliere a forului olimpic nu este de a judeca din nou aceste cazuri, ci de a incerca sa gaseasca un compromis, astfel incat sanctiunile sa fie multumitoare atat pentru cluburi, cat si pentru federatia italiana. Avocatul lui Juventus, Cesare Zaccone, nu este insa foarte optimist: "Pentru a ajunge la un consens trebuie sa existe bunavointa de ambele parti. Iar eu nu cred ca federatia e dispusa la asa ceva".

RECURSURI. In ceea ce priveste persoanele condamnate, au facut deja recurs la CONI fostul director general al lui Juventus, Luciano Moggi, fostul administrator delegat Antonio Giraudo, precum si fostul administrator delegat al lui AC Milan, Adriano Galliani.

VERDE PENTRU MILAN IN LIGA
AC Milan a primit unda verde de la UEFA. Forul european le-a acordat rossonerilor dreptul de inscriere in turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. UEFA a analizat dosarul milanezilor si a ajuns la concluzia ca "exista baza legala" pentru acceptarea echipei in editia 2006-2007 a competitiei. In turul 3 preliminar, AC Milan va juca impotriva invingatoarei dintre Steaua Rosie Belgrad si Cork City. Formatia din Milano a fost penalizata cu 30 de puncte in editia trecuta de campionat, in urma scandalului meciurilor trucate.

×
Subiecte în articol: sport serie