x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Italienii au cazut victime pactului scandinav

Italienii au cazut victime pactului scandinav

24 Iun 2004   •   00:00

"O rusine planetara"

GERMANIA - CEHIA: 2-1

OLANDA - LETONIA: 3-0 Jucatorii echipei Italiei au comentat in termeni duri rezultatul meciului dintre Danemarca si Suedia. "E o rusine planetara!", au spus "azzurrii".
DELIA GOMOESCU

Dezamagire, furie, tristete si chiar scarba. Elevii lui Giovanni Trapattoni nu au putut digera egalul, 2-2, dintre Danemarca si Suedia.

SCANDAL. Foarte afectat, Gianluigi Buffon nu si-a cautat prea mult cuvintele ca sa-si exprime indignarea: "E un rezultat scarbos. E scandalos ce s-a intamplat. Suntem in fata unui scandal de proportii mondiale", a spus portarul lui Juventus. Pe aceeasi lungime de unda s-a aflat si Christian Panucci: "Nu am vazut asa ceva in 13 ani de cariera. Noi am pierdut calificarea pe teren, dar altii si-au pierdut calitatea de oameni si asta e mai rau". Nici Fabio Cannavaro, absent in meciul cu Bulgaria din cauza unei suspendari, nu si-a putut tine cumpatul. "Sunt furios. Suedezii si danezii ne-au dat atatea lectii de fair-play in ultimele zile, dar apoi au lasat spiritul sportiv la vestiare."

RIDICOL. Cu tupeu, nordicii exclud varianta blatului. "Nu exista posibilitatea sa aranjezi un asemenea meci, nici macar Steven Spielberg nu ar fi putut scrie un scenariu ca acesta", a spus suedezul Henrik Larsson, in timp ce antrenorul danez Morten Olsen a catalogat acuzatiile de aranjament drept ridicole.

"Si-au batut joc de noi!"

Mass-media din Italia sunt indignate in egala masura de blatul dintre Danemarca si Suedia, dar si de jocul slab al elevilor lui Trapattoni. "Victoria Italiei nu ajuta la nimic, pentru ca Danemarca si Suedia au terminat la egalitate, 2-2. Aranjament sau nu, asta nu mai are importanta. Nu ar fi trebuit sa ajungem aici", scrie Gazzetta dello Sport. "Adio, Euro! Suedia si Danemarca au confectionat un frumos 2-2, care i-a convins poate doar pe aceia care mai cred inca in povesti si in Mos Craciun", spune Giorgio Tosatti, editorialistul de la Corriere della Sera. Corriere dello Sport scrie: "Danezii si suedezii si-au batut joc de noi!". In schimb, atat presa daneza, cat si cea suedeza au salutat rezultatul dintre cele doua reprezentative. "Triumf nordic" titreaza cotidianul Dagens Nyheter din Stockholm: "Cosmarul italienilor a devenit realitate". Alt ziar suedez, Svenska Dagbladet, scrie despre "un rezultat magic intr-o noapte magica". Bomboana de pe coliva peninsularilor a venit insa din partea cotidianului Stockholm City, care a schimbat data aparitiei ziarului de la 22 iunie in "2-2" iunie.

Blaturi celebre

CM 1978 Argentina - Peru 6-0

CM 1982 Germania - Austria 1-0

CM 2002 Italia - Mexic 1-1

CE 2004 Suedia - Danemarca 2-2
×
Subiecte în articol: sport