x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport JO 2022. Primii români au evoluat şi s-au calificat în finala competiției la sărituri cu schiurile

JO 2022. Primii români au evoluat şi s-au calificat în finala competiției la sărituri cu schiurile

05 Feb 2022   •   11:00
JO 2022. Primii români au evoluat şi s-au calificat în finala competiției la sărituri cu schiurile

Primii sportivi români au evoluat sâmbătă la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing. Braşovenii au reuşit evoluţii bune ce i-au calificat în finala probei de sărituri cu schiurile.

Competiţia are loc la Centrul Naţional de Sărituri cu Schiurile din Zhangjiakou. În această zonă se vor desfăşura şi probele de snowboard, schi freestyle, schi fond, combinată nordică şi biatlon.

Sportivii români Andrei Cacina şi Andrei Feldorean s-au calificat pentru competiţia finală ce va avea loc în două manşe pe 6 februarie.

La feminin, România va fi reprezentată la acestă disciplină de Daniela Haralambie, care va deveni singura reprezentantă a săritorilor cu schiurile din România care participă la două ediţii olimpice consecutive. Ea deţine şi cel mai bun rezultat la această disciplină, locul 25.

Săriturile cu schiurile au făcut parte din fiecare ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă de la debutul Jocurilor, în 1924.

Team România este alcătuită la această a 24-a ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă Beijing 2022 din 22 de sportivi, care concurează la 7 discipline sportive.

×