x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Joaca de-a eliberarea

Joaca de-a eliberarea

de Elly Cîrstea    |    13 Mai 2009   •   00:00
Joaca de-a eliberarea
Sursa foto: Elly Cîrstea/

Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, fostul director al OJPC Argeş Cristian Libertatu, directorul societăţii PIC, Liviu Făcăleaţă, şi fostul preşedinte al CCA Gheorghe Constantin vor rămâne în arest încă 30 de zile, iar Marcel Lică a fost eliberat pe cauţiune, a decis Curtea de Apel Piteşti.



Curtea de Apel Piteşti a judecat ieri recursul înaintat de procurorii DNA privind decizia Tribunalului Argeş de a nu prelungi mandatele de arestare pentru cinci dintre inculpaţii din dosarul corupţie din arbitraj. Recursul procurorilor a fost admis, astfel că inculpaţii din acest dosar vor rămâne în arest.

Decizia de luni, 11 mai, a Tribunalului Argeş de respingere a propunerii procurorilor DNA de prelungire a mandatelor de arestare preventivă pentru cei cercetaţi în scandalul de corupţie din fotbal era valabilă pentru: Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Marcel Lică, Liviu Făcăleaţă, Cristian Libertatu.

În cazul lui Lică (foto stânga) însă, Curtea a dispus menţinerea dispoziţiei Tribunalului de eliberare condiţionată, pe cauţiune, fixată la suma de 10.000 ron, pe o perioada de 30 de zile cu anumite restricţii. În cazul arbitrului Aurelian Bogaciu cauza s-a disjuns. Marţi, Tribunalul Argeş a respins şi în cazul lui propunerea procurorilor anticorupţie de prelungire a măsurii arestării preventive.

Decizia nu e definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore. Mandatul de arestare preventivă pentru Bogaciu expiră la 21 mai. În cursul zilei de ieri, la DNA Piteşti au fost audiaţi alţi trei arbitri: "centralul" Lucian Dan (Aiud) şi asistenţii Mircea Toderici (Arad) şi Sorin Caia (Timişoara).

×
Subiecte în articol: sport