x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Jucăm contra "refuzaţilor"

Jucăm contra "refuzaţilor"

de Mihai Igirosanu    |    07 Oct 2009   •   00:00
Jucăm contra "refuzaţilor"
Sursa foto: /Rpressport.ro/Intact images

Tricolorii se vor confrunta sâmbătă seară cu o naţională a Serbiei în rândurile căreia se află doi jucători care au fost refuzaţi în trecut de câteva cluburi din Liga 1, atacanţii Marko Pantelici şi Nikola Zigici.



Momentan, Pantelici joacă la Ajax Amsterdam, Zigici la Racing Santander, iar în aceste preliminarii cei doi golgeteri de rasă au pus umărul pentru calificarea Serbiei la CM 2010. Competiţie pe care România o va urmări din nou în faţa micilor ecrane. Una dintre explicaţiile plauzibile pentru acest nou rateu poate fi găsită şi în rândurile următoare.

POVEŞTILE LUI ZIGICI ŞI PANTELICI
Înalt de 2,02 metri, Nikola Zigici a fost protagonistul a două episoade elocvente pentru "flerul" deosebit al managerilor şi antrenorilor cluburilor româneşti. Mai întâi, în 2004, Zigici a dat o probă de joc la actuala FC Timişoara. După un antrenament, antrenorii banăţenilor l-au luat la mişto pe atacantul sârb, trimiţându-l către o echipă de baschet. După foarte puţin timp, Zigici a fost cumpărat de Valencia. La finele anului 2008, sârbul a fost propus Stelei de către şeful scouterilor din Ghencea, portughezul Mario Branco. De această dată, ajuns la un nivel înalt, Zigici a solicitat un salariu de 1,2 milioane de euro, iar patronul Stelei, Gigi Becali, a refuzat negocierile. În consecinţă, Valencia l-a împrumutat la Racing Santander, unde marchează cu regularitate. La rândul său, celălalt atacant al Serbiei, Marko Pantelici, are şi el o poveste asemănătoare. În anul 2002, actualul atacant de la Ajax Amsterdam a fost propus tot Stelei de către impresarul Zvonko Milojkovici. Manager al roş-albaştrilor la vremea respectivă, Victor Piţurcă a considerat că Pantelici nu este un jucător interesant. Înainte de a fi oferit trupei din Ghencea, Marko fusese în probe la defuncta FC Naţional, dar nici antrenorul de atunci al "bancarilor", Cosmin Olăroiu, nu s-a arătat interesat. Acum, Zigici şi Pantelici se pregătesc de "mondialele" din Africa de Sud. Pentru ei, acele episoade nici măcat nu mai există, probabil, în memorie. Sau, dacă există, este posibil să le considere doar scurte expediţii în lumea a treia a fotbalului.

Avertismentul lui Miodrag Belodedici

Într-un interviu acordat cotidianului Blic, directorul tehnic al loturilor naţionale de juniori din cadrul FRF, Miodrag Belodedici, fost câştigător al Cupei Campionilor Europeni şi cu Steaua Roşie Belgrad, a declarat: "Jucătorii României sunt calmi, nu au presiune, este un avantaj. Răzvan Lucescu pregăteşte viitoarea campanie. Sunt conştienţi de atmosfera care va fi în stadion, dar vin fără frică, nu au nimic de pierdut. Serbia trebuie să fie pregătită ca pentru un meci cu Franţa. Aş vrea ca România să joace bine, iar Serbia să se califice la Mondiale", a spus Belodedici, care va merge la Belgrad în dublă calitate, de oficial al FRF şi translator.

Optimism în cazul lui Adrian Mutu
Impresarul Victor Becali a declarat ieri că avocaţii angajaţi să-i susţină cauza lui Adrian Mutu în litigiul cu Chelsea la Tribunalul Federal de la Lausanne sunt optimişti în ceea ce priveşte câştigarea procesului. "Deocamdată avem această decizie de suspendare temporară a hotărârii TAS şi probabil că în noiembrie-decembrie o să se fixeze un nou termen când ni se vor cere probe, elemente şi documente noi. Avocaţii noştri spun că responsabilitatea lui Mutu este doar să joace fotbal şi că de restul problemelor se ocupă ei. Sunt optimişti."

"Mergem la Belgrad aşa cum am fost şi în Franţa, şi în Lituania. Trebuie să câştigăm pentru că avem nevoie de un rezultat bun în perspectiva rămânerii în urna a doua valorică"
Cristian Chivu - căpitan România

×
Subiecte în articol: sport