Ziarul rus dezvăluie preferinţele sportive ale liderilor din G8 şi modul în care acestea s-ar putea oglindi în viaţa sportivă a ţărilor respective.
Chiar şi pe fondul lui “judoka Putin”, noul preşedinte rus Dmitri Medvedev arată demn. În tinereţe, Medvedev a făcut canotaj şi atletism. Mai mult decât atât, în atletism a câştigat chiar o competiţie universitară la categoria sa, citează Agerpres. În contrast, Nicolas Sarkozy, declară mereu că adoră toate felurile de sport. El se declară un admirator al judo, al şahului, golfului, fotbalului şi tenisului. În pofida faptului că pentru Sarkozy sportul este mai degrabă un “fond câştigător” decât o pasiune adevărată, acele sporturi la care participă femei drăguţe se vor bucura întotdeauna de o atenţie sporită din partea preşedintelui francez, subliniază cotidianul rus.
Chiar dacă, la vârsta sa de 72 de ani, premierul italian Silvio Berlusconi nu prea mai face sport, el este proprietarul unuia dintre cele mai puternice cluburi din Italia, AC Milan, şi naşul copilului atacantului ucrainean Andrei Şevcenko. Crescută în Republica Democrată Germană, Angela Merkel şi-a manifestat şi pasiunea pentru sport tot în regiunea natală. Cu câţiva ani în urmă ea a aderat la clubul de suporteri al echipei Energie din Cottbus, iar în timpul ultimelor campionate mondiale şi europene de fotbal Merkel a fost una dintre cele mai active suporteriţe din loja VIP în timpul meciurilor cu echipa Germaniei. Premierul canadian, cum îi stă bine unui bărbat din Ţara frunzei de arţar, este un fan înrăit al jocului cu pucul. În tinereţe, Stephen Harper jucase hockei şi îl admira pe hocheistul rus Vladislav Tretiak. În afară de aceasta, în prezent premierul canadian scrie o carte despre istoria hockei-ului.
În puţinul timp liber pe care îl are, premierul britanic Gordon Brown joacă golf şi tenis. În opinia Komsomolskaia Pravda, premierul nipon Taro Aso este cel mai “sportiv” dintre toţi liderii ţărilor G8. După cum îi stă bine unui japonez, Aso este preşedintele de onoare al federaţiei de sumo. De asemenea, premierul nipon joacă foarte bine golf, sport extrem de popular în Japonia zilelor noastre, iar în tinereţe a participat la renumita regată New York - Auckland. Dar, toate acestea sunt nimicuri pe lânga iscusinţa de care premierul dă dovadă în timpul competiţiilor de tir, câştigând o mulţime de turnee asiatice. În anul 1976, Aso a participat, în cadrul lotului naţional, la Jocurile Olimpice de la Montreal. La acea dată, sportivii niponi nu s-au întors cu medalii de la această probă, însă nivelul atât de ridicat la care se află pregătirea sportivă a lui Taro Aso este demn de tot respectul, conchide ziarul rus.
Odată cu alegerea lui Barack Obama drept nou preşedinte al SUA, Comitetul Olimpic din Japonia a început să-şi facă griji. Până de curând se considera că Tokio este candidatul principal la organizarea Jocurilor Olimpice de vară din 2016. Însă, apariţia în rândul elitei politice mondiale a unui “tip de culoare” din Chicago a făcut ca acest oraş să adune brusc puncte. De aceea, potrivit cotidianului rus Komsomolskaia Pravda, nu ar fi un lucru ciudat dacă, aflat într-o strânsă dependenţă de SUA, Comitetul Olimpic Internaţional va începe să încline tocmai spre această variantă.
Citește pe Antena3.ro