x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport L-a retrogradat pe Gelu Dimaca

L-a retrogradat pe Gelu Dimaca

11 Noi 2004   •   00:00

Pentru ca a validat un gol reusit din ofsaid de FC Arges la partida din Giulesti, scor 3-2, "asistentul" Gelu Dimaca a fost retrogradat din lotul national, Craciunescu considerand greseala impardonabila.

SORIN ANGHEL

SEVER. Ion Craciunescu nu accepta nici un fel de greseala
Inceputul partidei dintre Rapid - FC Arges, scor 3-2, din ultima etapa a Diviziei A, a adus o faza controversata, in urma careia oaspetii au reusit sa deschida scorul. Mingea sutata de Ilie Baicu in bara l-a lovit pe Marius Sava, aflat in pozitie de ofsaid, si a ajuns in plasa. Desi neregulamentar, golul a fost validat, vina apartinandu-i "asistentului" Gelu Dimaca.

ELIMINARE. Lipsa de reactie la o faza aparent dificila l-a determinat pe Ion Craciunescu, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, sa ia o decizie foarte aspra in ceea ce-l priveste pe Dimaca. "Decizia a fost luata de Biroul CCA luni si i-a fost comunicata arbitrului. Plangea in hohote la telefon, mi-a spus ca nu a vazut cand mingea l-a lovit in spate pe jucatorul argesean Marius Sava la faza deschiderii scorului, dar este o greseala impardonabila pentru acest nivel. Pentru greseala pe care a facut-o, Dimaca a fost retrogradat din lotul national. El va fi delegat de acum inainte numai la meciurile din Divizia C", a declarat Craciunescu, care pune greseala pe seama lipsei de concentrare. "Imi pare tare rau pentru el. Este un baiat foarte bun, un fost fotbalist, dar din pacate nu a fost atent la o faza foarte importanta. Fostii fotbalisti nu prea sunt potriviti la tusa, pentru ca ii fura mingea. Avem nevoie de oameni care sunt concentrati pe joc."

ALTA JUDECATA. Seful arbitrilor a explicat de ce nu este la fel de sever si cu arbitrii de pe lista FIFA. "Am fost printre putinii care am informat forurile internationale despre greselile pe care le-au comis arbitrii nostri. Asta nu inseamna ca cei de pe lista FIFA beneficiaza de un regim preferential. Trebuie sa fim atenti sa nu ne pierdem locurile de pe lista FIFA", a explicat presedintele CCA. Acesta s-a aratat deranjat de faptul ca LPF si FRF nu ia masuri impotriva suporterilor care scandeaza obscenitati in timpul partidelor. La jocul dintre Rapid si FC Arges, suporterii giulestenilor au scandat minute in sir trivialitati la adresa lui Craciunescu, dupa ce Sorin Corpodean a luat cateva decizii impotriva echipei pregatite de Razvan Lucescu.

RASPUNDE IASIULUI
Presedintele CCA a tinut sa-si expuna punctul de vedere vizavi de acuzele pe care i le-a adus Gheorghe Nechita. Primarul Iasiului a afirmat ca echipa pregatita de Ionut Popa (foto) are probleme cu arbitrii din cauza prieteniei dintre Craciunescu si Adrian Porumboiu, finantatorul celor de la FC Vaslui, rivala de anul trecut a lui "Poli" Iasi. "Dupa ce au castigat la Brasov, nu am mai auzit pe nimeni de la Iasi sa se mai ia de mine. In schimb, la meciul cu Dinamo au luat foc cu totii ca a dat Corpodean un aut gresit. Nu se poate asa ceva", a spus Craciunescu. Acesta s-a aratat deranjat de faptul ca foarte multi antrenori din Divizia A prefera sa dea vina pe arbitri in loc sa-si caute bubele in ograda proprie. "Nu pot sa-mi explic atitudinea unor oameni din fotbalul romanesc care arunca cu noroi peste imaginea arbitrajului romanesc. M-am crucit cand am vazut un jucator spunand despre un arbitru ca este hot. Nu se poate asa ceva. Trebuie luate masuri pentru ca altfel nu stiu unde vom ajunge", a avertizat Craciunescu.

DERANJ
Ion Craciunescu a marturisit ca in ultimele zile este terorizat de un necunoscut, care ii da apeluri pe telefonul mobil. "Imi da apeluri si, cand il sun pe numarul respectiv, nu zice nimic, ma injura sau rade. Dupa voce, este un tanar. In 10 minute mi-a dat 20 de apeluri, iar cand am ajuns la 60 si ceva mi-am inchis telefonul, dar este greu sa-mi schimb numarul acum. Am anuntat politia, unde trebuie sa dau si o declaratie scrisa, si firma de telefonie mobila. Respectivul mi-a spus: «Daca nu-mi incarci cartela, te stresez nonstop». A zis sa-i platesc 10 euro pentru inceput", a spus Craciunescu.

EXAMEN
Saptamana viitoare se va desfasura la Govora un curs de arbitri in urma caruia mai multi "fluierasi" vor fi promovati de la Divizia D in lotul national. De asemenea, la Ramnicu-Valcea va avea loc un concurs pentru ocuparea catorva posturi de arbitri asistenti in lotul national.

"FARA PILE"
Acuzat ca ar face promovari pe ochi frumosi, Ion Craciunescu a tinut sa dezminta acest lucru. "Nu fac nici un fel de promovari pe pile si nu voi accepta niciodata acest procedeu. Probabil ca s-a ajuns sa mi se aduca asemenea acuzatii pentru ca am dat dovada de corectitudine si acest lucru i-a speriat pe multi. Celor care le plac compromisurile nu le convine aceasta stare de corectitudine si au inceput sa dea din picioare. Asta reprezinta in fotbalul romanesc plata pentru corectitudine. Cand spun acest lucru ma refer aici si la unii presedinti de club care ma acuza nefondat", a precizat presedintele CCA.
×
Subiecte în articol: sport craciunescu