x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport La un punct de miracol

La un punct de miracol

de Mihai Igirosanu    |    26 Noi 2009   •   00:00
La un punct de miracol
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Graţie victoriei de nimeni anticipată obţinută marţi seară, în Ghencea, campioana Unirea Urziceni mai are nevoie de un singur punct pentru a deveni prima echipă din istoria fotbalului nostru care atinge faza optimilor de finală în Liga Campionilor.



Seara senzaţională a trupei lui Dan Petrescu putea fi una perfectă dacă VfB Stuttgart nu se impunea la Glasgow. În aceste condiţii, Unirea are nevoie de un rezultat egal în meciul pe care îl va disputa pe 10 decembrie, la Stuttgart, în ultima etapă a grupei G. Oricum, Unirea Urziceni a devenit echipa din România care a acumulat cele mai multe puncte în Liga Campionilor, fapt care trimite deja trupa ialomiţeană direct printre numele legendare ale fotbalului românesc.

PETRESCU: "MAI VREAU UN PUNCT"
Imediat după meci, antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a declarat: "Este o victorie foarte importantă pentru fotbalul românesc, împotriva unei echipe pe care o văd cel puţin în sferturi. Am demonstrat că dacă muncim bine şi avem atitudine bună putem câştiga în faţa unei echipe puternice. Indiferent de rezultatul ultimului meci din grupă, îmi felicit jucătorii şi sunt mândru de ei. Mă simt bine cu opt puncte în Liga Campionilor, dar mai vreau încă unul şi vreau să mai câş-tig un meci acasă în optimi". "Bursucul" a continuat să-şi exprime sentimentele: "Acestă victorie este cel mai important rezultat din cariera mea. Am făcut mai multe puncte în grupă decât credeau specialiştii. Unirea Urziceni e un nume. Cred că cei de la LPF nici nu s-au uitat la meciul nostru. Nu putem spune că suntem o echipă norocoasă, că am câştigat cu noroc, pentru că deşi am învins printr-un autogol, am şi marcat un gol valabil care a fost anulat. La final am fost foarte nervos, pentru că am crezut că Liga Campionilor e o competiţie fair-play, în care se trimite mingea afară din joc atunci când un fotbalist e accidentat".

MERG LA VICTORIE ÎN GERMANIA
La rândul său, căpitanul Unirii, George Galamaz, a declarat: "Era un rezultat mare dacă ne calificam încă din seara asta în optimile Ligii Campionilor. Deocamdată este doar o altă victorie şi trebuie să mai muncim pentru calificare. Am avut noroc în meciul cu Sevilla, dar câteodată norocul ţine cu omul corect şi cinstit. Dacă vom merge la Stuttgart pentru un egal, atunci nu vom obţine nimic. Trebuie să mergem să câştigăm aşa cum am făcut-o şi azi. Suntem deja în Liga Europa, dar noi vrem să rămânem în Liga Campionilor".

Nemţii sunt în gardă
Succesul Unirii în faţa Sevillei a întărit reputaţia campioanei României. Managerul sportiv al rivalei ialomiţenilor pentru calificarea în optimile Ligii Campionilor, VfB Stuttgart, Horst Heldt, a declarat: "Este liniştitor faptul că ne-am asigurat calificarea într-o cupă europeană pentru primăvară, ceea ce este un succes. Dar acum vrem să profităm de şansa pe care o avem să continuăm în Liga Campionilor. Trebuie să câştigăm meciul cu Unirea Urziceni, despre care a înţeles toată lumea deja că este un adversar puternic, nu doar o echipă cu un nume comic". "Calificarea în optimi depinde doar de noi şi vrem să profităm", a completat antrenorul şvabilor, Markus Babbel (foto stânga).

"Există şi un lucru negativ în acest meci, faptul că Maftei a primit cartonaş galben şi va fi suspendat pentru ultimul joc. La Stuttgart nu va fi aceeaşi presiune pe care am avut-o cu Sevilla, pentru că suntem deja calificaţi în primăvara europeană"
Dan Petrescu antrenor Unirea

"Sunt supărat pentru rezultat, dar nu şi pentru joc. Jocul a fost de partea noastră. Am avut o atitudine bună, ocazii de gol, posesie, nu am greşit mult, am fost periculoşi mai ales după intrarea lui Perotti"
Manuel Jimenez antrenor Sevilla

×
Subiecte în articol: sport