x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lăcătuş: "Mi-a fost dor să revin pe bancă"

Lăcătuş: "Mi-a fost dor să revin pe bancă"

de Daniel Stan    |    30 Sep 2009   •   00:00
Lăcătuş: "Mi-a fost dor să revin pe bancă"
Sursa foto: Victor Stroe/JURNALUL NAŢIONAL

Tehnicianul a semnat un contract pe două sezoane, va încasa 20.000 de euro pe lună şi are ca obiectiv, în acest campionat, accederea în Cupele Europene.



După cinci luni de pauză, după despărţirea de Steaua, Marius Lăcătuş a revenit ca antrenor în Liga 1, acceptând oferta lui Adrian Porumboiu de a prelua conducerea tehnică a echipei FC Vaslui. "Nu consider că am făcut un pas înapoi, FC Vaslui nu este deloc o echipă mică, are obiective clare, se doreşte performanţă. În plus, cât timp am pregătit pe Steaua, nu am învins niciodată Vasluiul", a declarat noul tehnician al moldovenilor. Acesta a mai adăugat: "Mi-a fost dor să revin ca antrenor, trecuseră cinci luni de la despărţirea de Steaua. Am acceptat imediat oferta domnului Porumboiu, nu am stat prea mult pe gânduri. Obiectivul este clar: ne vom lupta pentru un loc în primele 5 şi pentru câştigarea Cupei României". Fostul internaţional îi va avea ca "secunzi" pe Ioan Nagy, Dorin Zotincă şi Constantin Morariu, ieri conducând primul antrenament al galben-verzilor.

"DECIZIILE BUNE SE IAU RAPID"

Patronul Adrian Porumboiu, care săptămâna trecută a negociat şi cu belgianul Enzo Scifo, a explicat alegerea făcută: "Aveam nevoie de un antrenor cu nume care impune respect, pentru că, până acum am păcătuit prea mult. Am preferat un antrenor român pentru a evita problemele cu adaptarea. Deciziile bune se iau rapid, acestea sunt cele mai sănătoase. Marius trebuie să califice echipa într-o Cupă Europeană". În prezent, după 8 etape, FC Vaslui ocupă locul 11, cu 10 puncte, fiind învinsă în ultimele trei partide. Acesta a fost şi principalul motiv al demiterii lui Cristi Dulca. "Obiectivul poate fi îndeplinit, mai sunt 26 de etape, însă nu mai trebuie să facem paşi greşiţi. Deja am discutat cu jucătorii acest aspect şi sperăm ca perioada neagră să fi trecut", a mai adăugat Marius Lăcătuş. "Fiara" va debuta oficial sâmbătă, 3 octombrie, în Etapa a 9-a, pe teren propriu, în faţa Astrei Ploieşti.

A ZECEA MUTARE

Patronul moldovenilor, Adrian Porumboiu, este cunoscut pentru faptul că schimbă antrenorii des, de multe ori cu scandal. Cele mai notorii situaţii în care părţile s-au despărţit nu foarte amiabil au fost cele ale lui Mircea Rednic, Dorinel Munteanu, ambii acuzaţi de jocuri de culise, Viorel Moldovan şi Cristi Dulca. Cu excepţia celor patru, din 2005, când FC Vaslui a promovat în Liga 1, Porumboiu a mai lucrat cu alţi cinci tehnicieni: Basarab Panduru (5 etape), Gigi Mulţescu (9 etape), Viorel Hizo (două mandate, 38 de etape) şi Emil Săndoi (8 etape). Începând de luni, Marius Lăcătuş reprezintă a zecea mutare pentru banca vasluienilor în ultimii patru ani.

"În alegerea făcută, nu m-am gândit nici o clipă la latura financiară. Când văd ce lot am şi că pot face performanţă, banii trec în planul secund"
Marius Lăcătuş - antrenor FC Vaslui

×
Subiecte în articol: sport