x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lansati in Europa

Lansati in Europa

21 Oct 2004   •   00:00

In aceasta seara, contra celor de la Standard Liege, Steaua incepe un nou parcurs european la nivel inalt. Reveniti in lumea buna, ros-albastrii mizeaza pe un start cu dreptul intr-o grupa ale carei echipe favorite sunt AC Parma si Athletic Bilbao. Meciul din Ghencea este transmis de TVR 1, de la ora 20:15.

CATALIN FAINISI, MIHAI IGIROSANU

Anuntata drept o posibila mare surpriza placuta, revenirea capitanului Mirel Radoi in partida din aceasta seara nu are nici o sansa de a se infaptui. In schimb, antrenorul Walter Zenga mizeaza pe play-maker-ul Florentin Dumitru, cel mai important jucator al echipei in ultima perioada.

TACTICA. Desi bielorusul Vasili Hamutovski s-a intors marti seara de la Minsk, el nu este apt sa prinda primul "11" al Stelei pentru meciul cu Standard. Astfel, titular va ramane Martin Tudor. De altfel, singura modificare fata de jocul cu Otelul, din ultima etapa de campionat, o reprezinta revenirea lui Dumitru, care face ca din schema sa sara Gabriel Bostina, al carui loc pe banda stanga va fi luat de Dica. Neaga si Oprita vor fi varfurile de lance ale ofensivei steliste, ei parand a forma cuplul preferat al tehnicianului italian.

ATMOSFERA. Prin intermediul capitanului din aceasta seara, Rica Neaga, jucatorii Stelei fac un apel la suporteri pentru a umple la refuz tribunele arenei din Ghencea. "Avem nevoie de voi pentru a debuta cu dreptul", le cere Neaga fanilor bucuresteni. Vanzarea biletelor decurge foarte bine, interesul publicului parand a fi extrem de ridicat. Belgienii vor miza pe aportul a aproximativ 300 de suporteri, marea majoritate a acestora urmand a sosi in Bucuresti in cursul acestei dimineti.

TEAMA

"Toata lumea spune ca acesta este meciul cel mai usor si se asteapta sa castigam lejer. Tocmai de asta mi-e frica!" - Walter Zenga, antrenor Steaua

DERBY

Tot in aceasta seara, incepand cu ora 22:00, in grupa Stelei va avea loc meciul Athletic Bilbao - AC Parma, considerat derby-ul din "B". Partida din Tara Bascilor va fi transmisa in direct de TV Sport si va opune principalele favorite ale grupei B. Avand in vedere ca Parma traverseaza o perioada neagra, mai ales din punct de vedere financiar, spaniolii pornesc cu prima sansa in confruntarea de pe "San Mames".

OGUCHI ONYEWU, REVELATIA LUI STANDARD

Cetatean american, nascut din parinti nigerieni, stoperul Oguchi Onyewu este, alaturi de play-maker-ul uruguayan Curbelo, revelatia din acest sezon a celor de la Standard. "Are calitati fizice impresionante (n.r - 1,92 m si 91 kg), e foarte bun la jocul de cap, are o mare forta in duelurile unu contra unu, o buna asezare pe teren si iese foarte bine cu mingea la picior", il caracterizeaza directorul sportiv al lui Standard, fostul portar al Belgiei, Michel Preud’Homme, sosit si el la Bucuresti pentru meciul contra Stelei. Poreclit "Gooch", tanarul fundas in varsta de 22 de ani a debutat in acest an in echipa nationala a Statelor Unite.

COMPLIMENTE PENTRU PREUD’HOMME

Aseara a avut loc conferinta de presa a celor doi antrenori. Walter Zenga a declarat ca sansele sunt impartite in mod egal, in timp ce omologul sau, Dominique D’Onofrio, a spus ca, avand avantajul propriului teren, Steaua are 60 la suta de a castiga. Tehnicianul echipei din Ghencea l-a complimentat pe directorul sportiv al oaspetilor, Michel Preud’homme, prezent si el la conferinta, spunand ca "este cel mai mare portar pe care l-am vazut vreodata". Tot aseara, de la ora 20:00, belgienii au sustinut antrenamentul oficial pe arena Ghencea, la care reprezentantii presei au avut acces doar in ultimele 15 minute.

PROGRAMUL COMPLET

Grupa A
  • Feyenoord - Hearts
  • Schalke - FC Basel

    Grupa B
  • Steaua - Standard Liege
  • Athletic Bilbao - AC Parma

    Grupa C
  • Dniepr - FC Bruges
  • Real Zaragoza - FC Utrecht

    Grupa D
  • Dinamo Tbilisi - Sochaux
  • Panionios - Newcastle

    Grupa E
  • Aigaleo - Middlesbrough
  • Lazio - Villarreal

    Grupa F
  • Amica Wroncki - Gl. Rangers
  • Auxerre - Grazer AK

    Grupa G
  • Beveren - VfB Stuttgart
  • Benfica - Heerenveen

    Grupa H
  • Allemania Aachen - Lille
  • Zenit - AEK Atena

    Belgienii, fara vedetele Conceicao si Wamberto

    OPTIMISTI. Belgienii au venit fara cele doua vedete, respecta Steaua, dar mizeaza pe forta lor de grup
    Delegatia celor de la Standard Liege a sosit ieri in Bucuresti si s-a cazat la Hotelul Crowne Plaza. Cu 24 de ore inaintea confruntarii din Ghencea, antrenorul Dominique D’Onofrio a declarat ca va miza pe acelasi "11" care a invins in ultima etapa de campionat, 2-0, la Liege, pe Westerlo.

    ABSENTI. Din lotul deplasat in Romania lipsesc cele doua mari vedete, brazilienii Sergio Conceicao si Wamberto, mijlocasii laterali titulari ai celor de la Standard. Daca fostul jucator al lui Lazio absenteaza de mai mult timp, cel din urma reprezinta o problema de ultima ora, D’Onofrio renuntand la serviciile sale. Pe banda dreapta, Conceicao va fi inlocuit de Geraerts, in vreme ce locul lui Wamberto in stanga va fi luat de croatul Mumlek.

    OPTIMISTI. In frunte cu antrenorul D’Onofrio, belgienii cred ca au puterea necesara de a se impune in Ghencea si spun ca mizeaza mai mult pe forta de grup. "In fata celor de la Westerlo, echipa pe care am folosit-o mi-a demonstrat ca stie foarte bine si o partida de deplasare", a precizat tehnicianul lui Standard. In schimb, liberoul de origine sarba, Ivica Dragutinovic, a fost mai transant: "Va trebui sa pornim cu incredere. Blocul nostru este aproape perfect, capabil sa neutralizeze echipa adversa si sa contreze periculos. Am vorbit despre Steaua si cu compatriotii mei de la Zeleznik Belgrad, care au jucat cu romanii in turul preliminar. Suntem optimisti". Belgienii au efectuat aseara, la ora 20:00, antrenamentul oficial pe gazonul din Ghencea, declarandu-se multumiti de starea terenului.
  • ×
    Subiecte în articol: sport grupa standard