x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lider contra lider

Lider contra lider

de Mihai Igirosanu    |    16 Mai 2009   •   00:00
Lider contra lider
Sursa foto: David Moldovan/Gazeta Sporturilor/Intact images

Mâine seară, în Ştefan cel Mare, se poate decide în mare măsură numele noii campioane. Lideră în clasament doar graţie celor şase puncte cu care este penalizată FC Timişoara, Dinamo are doar varianta victoriei pentru a sta oarecum liniştită în finalul de sezon.



La fel ca şi preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, care s-a exprimat deja în acest sens la Adunarea Generală a LPF, antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic simte şi el că bănăţenii îşi vor primi înapoi cele şase puncte. "Cu Timişoara nu avem altă variantă decât victoria. Alt rezultat nu ne avantajează, pentru că Timişoara are şanse să-şi ia cele 6 puncte înapoi, pe care chiar merită să le recâştige. Sunt sigur că vom învinge duminică, dar nu ştiu dacă e un meci decisiv pentru titlu", a spus Rednic. Pe aceeaşi idee a marşat şi antrenorul Timişoarei, Gabi Balint: "Indiferent ce se va întâmpla, la final toată lumea trebuie să nu uite că noi avem 6 puncte în plus. În acest moment, noi suntem la 2 puncte peste Dinamo. Asta nu înseamnă că voi merge să joc la meci nul în «Groapă». Poate voi folosi chiar trei atacanţi pentru că îmi doresc foarte mult victoria. Nu vreau această victorie pentru mine. Eu am bătut de multe ori Dinamo. Mi-o doresc pentru aceşti fani extraordinari". Jucătorii lui Dinamo au fost ameninţaţi şi dinspre conducerea clubului: "Orice pas greşit ne va aduce pierderi foarte mari. Dacă nu ne realizăm obiectivul, va fi rău atât pentru noi, cât şi pentru jucători. Cine credeţi că o să mai dea atâţia bani la echipă? Credeţi că o să mai fie vreun jucător cu salariu mare? Pentru fotbaliştii noştri sunt vitale cele patru etape rămase", a declarat vicepreşedintele CA al lui Dinamo, Vasile Turcu.

Absenţe de marcă
Antrenorii au mari probleme înaintea meciului. În afara accidentaţilor mai vechi, Florin Bratu şi Bogdan Lobonţ, Mircea Rednic nu va putea miza nici pe Gabriel Torje şi Silviu Izvoranu, ambii suspendaţi. De partea cealaltă, Gabi Balint nu ştie dacă va putea conta pe Dan Alexa şi Artiom Karamyan, doi jucători de bază care au şanse minime să fie titulari. Poarta lui Dinamo va fi apărată tot de Florin Matache. "Nu cred că o să intru în meciul cu Timişoara, e riscant", s-a destăinuit Emilian Dolha, cel titularizat după accidentarea gravă a internaţionalului Bogdan Lobonţ.

"Ei sunt disperaţi!"

Antrenorul bănăţenilor, Gabi Balint, este de părere că presiunea este mai mare în tabăra dinamovistă: "E un joc capital, care va stabili în mare parte campioana în acest an. Sincer, nu simt nici o presiune. Presiunea e la ei, ei sunt disperaţi, pentru că nu s-au calificat niciodată în Liga Campionilor. Nu sunt invincibili, trebuie doar să intrăm fără presiune. Poate jucăm cu trei atacanţi, că nu avem ce pierde", a spus Balint.

"Dacă Steaua- Dinamo a fost El Clasico, atunci duminică va fi El Decisivo sau El Definitivo. Un joc, care va stabili campioana în acest an"
Gabi Balint

×
Subiecte în articol: sport dinamo