x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport LIGA 1 / Rapidiştii, fără soluţii

LIGA 1 / Rapidiştii, fără soluţii

de Marius Mihalcea    |    10 Ian 2009   •   00:00

Şefii grupării de lângă Podul Grant fac eforturi disperate să vândă câţiva jucători pentru a face rost de banii necesari în vederea despăgubirii lui Jose Peseiro şi a colaboratorilor acestuia.



În condiţiile în care nici George Copos şi nici Fathi Taher nu dau semne că ar fi dispuşi să se mai sacrifice cu 360.000 de euro, sumă pe care o solicită Peseiro în schimbul rezilierii contractului, vânzarea de jucători este singura soluţie pentru ieşirea din impas, giuleştenii fiind disperaţi să scape de tehnicianul portughez plătit cu 720.000 de euro pe sezon. Aceasta este concluzia la care a ajuns Consiliul de Administraţie al clubului la capătul şedinţei de joi.

"SĂ VINDEM UN JUCĂTOR"
"Altă soluţie să-i dăm banii lui Peseiro nu există, decât din banii obţinuţi prin vânzarea unui jucător", a declarat ieri fostul vicepreşedinte al CA, Alexandru Bunea, care a luat şi el parte la ultima şedinţă a organismului de conducere al grupării feroviare. Numai că, în vremuri de restrişte, pe adresa clubului giuleştean nu doar că nu curg ofertele pentru jucători, ci chiar mai rău de atât. "Nu există nici o ofertă oficială pentru vreun jucător de la Rapid. Iar de achiziţii nici nu poate fi vorba în situaţia actuală, în care se pune accent pe reducerea costurilor", a mai precizat Bunea. Care va fi politica clubului în următoarea perioadă?

"La şedinţă nu s-a discutat despre rezilierea contractelor anumitor jucători, pentru că nu se poate face acest lucru unilateral. Se intenţionează însă diminuarea costurilor, adică salariile lor, chiriile pe care le plăteşte clubul pentru ei şi facturile telefonice suportate de club", a afirmat Bunea, care a menţionat că a participat la şedinţă în calitate de prieten al preşedintelui CA, Constantin Toma. Rapid se reuneşte luni, 12 ianuarie.

Revine Njock
Prima noutate din lotul craiovenilor pentru retur o va constitui revenirea atacantului camerunez Jeremie Njock, care se află în stare de suspendare după ce nu s-a prezentat în vară la pregătirile echipei, invocând o accidentare gravă. "Am convenit cu patronul Universităţii să mă prezint la reunirea echipei, la data de 14 ianuarie. Nu vin să reziliez contractul scadent la sfârşitul acestui sezon, vreau să mă pregătesc bine şi vreau să ajut Craiova să ajungă în Cupa UEFA. La final vom vedea ce se va întâmpla, Craiova are prima opţiune şi se poate chiar să semnăm prelungirea contractului. Le promit suporterilor că această echipă va ajunge în Cupa UEFA. Am început alergările, iar cu o pregătire bună la mijlocul lui februarie voi fi apt", a spus Njock. (Mario Morcov)

Rednic se supune

După ce oficialii dinamovişti au anunţat că nu este nevoie de transferuri în vederea returului, antrenorul Mircea Rednic a precizat că este de acord cu acest aspect. "Eu am lotul complet şi sunt mulţumit de el. Dacă nu va pleca nimeni, sigur nu vom aduce nimic. Totuşi, în situaţia în care vreun jucător va fi vândut, atunci automat va trebui să facem o achiziţie. Aici mă refer la Ropotan, care, dacă nu se transferă până la 20 ianuarie, data plecării în primul cantonament, atunci va rămâne la Dinamo", a declarat tehnicianul liderului. Rednic s-a referit şi la situaţia jucătorilor intraţi în ultimele şase luni de contract: "Blay a refuzat prima ofertă, însă a rămas să mai discutăm, iar cu Boştină se va negocia posibilitatea prelungirii contractului". (Daniel Stan)

×
Subiecte în articol: sport