x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga 1 - S-a semnat contractul!

Liga 1 - S-a semnat contractul!

de Marius Mihalcea    |    09 Apr 2008   •   00:00
Liga 1 - S-a semnat contractul!
Sursa foto: Gazeta Sporturilor/

Consorţiul Antena 1 – RCS&RDS şi Liga Profesionistă de Fotbal au parafat ieri contractul privind drepturile tv pentru următoarele trei sezoane ale primului eşalon.

Consorţiul Antena 1 – RCS&RDS şi Liga Profesionistă de Fotbal au parafat ieri contractul privind drepturile tv pentru următoarele trei sezoane ale primului eşalon.

 

 

Antena 1 şi RCS&RDS sunt cîştigătorii licitaţiei publice organizate de LPF la data de 31 martie, staţia din Băneasa şi operatorul de cablu adjudecîndu-şi drepturile tv pentru sezoanele 2008-2009, 2009-2010 şi 2010-2011 în schimbul sumei de 85 de milioane de euro, 102 milioane cu tot cu TVA.

 

 

 

NEGOCIERI DURE. Reprezentanţii consorţiului Antena 1 – RCS&RDS au căzut de acord cu Liga Profesionistă de fotbal ieri, în jurul orei 12:30, la capătul celei de-a doua runde de negocieri. Prima întrevedere, care a avut loc luni şi la care au participat vicepreşedintele LPF, Valentin Alexandru, directorul general al Antenei 1, Dan Matiescu, şi directorul general al societăţii RCS&RDS, Alexandru Oprea, nu se soldase cu nici un rezultat, oficialul Ligii respingînd ferm propunerea cîştigătorilor licitaţiei, aceea ca datele şi orele de disputare a meciurilor să fie stabilite de televiziuni. “Aceasta ar fi o încălcare a condiţiilor prevăzute în Caietul de Sarcini”, a explicat Vali Alexandru.

 

Cu adevărat, lucrurile s-au precipitat însă în momentul în care preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, şi-a făcut şi el apariţia la sediul Ligii, locul unde s-au purtat negocierile, şi, fără să stea foarte mult la discuţii, i-a poftit afară pe reprezentanţii consorţiului cîştigător, motivînd că programul a luat sfîrşit. Modul în care a procedat Dragomir luni a alimentat speculaţiile potrivit cărora şeful Ligii ar încerca să “deturneze” drepturile tv către trustul Realitatea Media, marele învins al licitaţiei. “Am negociat destul de mult, am obţinut multe lucruri pe care ni le doream, altele nu, dar asta nu înseamnă că nu va fi un parteneriat bun. Aşteptăm cu nerăbdare noul sezon. Nu au fost mulţi nervi, cum zice domnul Dragomir, poate el e puţin mai vulcanic”, a spus directorul general al Antenei 1, Dan Matiescu, după ce LPF a semnat, la rîndul său, contractul.

 

marius.mihalcea@jurnalul.ro

 

 

 

 

 

Scumpire

 

 

“Nu am luat în calcul să scoatem profit cu orice preţ din această afacare, ci mai degrabă să venim în întîmpinarea abonaţilor noştri cu un program de calitate”, a spus directorul general al RCS & RDS, Alexandru Oprea, în momentul în care consorţiul format de firma pe care o conduce el şi Antena 1 a cîştigat drepturile TV ale Ligii 1. Chiar şi aşa, se pare că preţul abonamentului la RCS ar putea suferi o majorare, dar nu semnificativă.

 

 

 

Strategie

 

 

Antena 1 şi RCS & RDS nu au stabilit deocamdată cum vor dispune de drepturile tv ale Ligii 1, dar, aproape sigur, prima opţiune va rămîne în posesia staţiei din Băneasa, cel mai important meci al fiecărei etape urmînd a fi difuzat duminică seara. Nici în ceea ce priveşte celelalte partide ale unei runde nu s-a luat o hotărîre, Antena 1 şi RCS & RDS oscilînd între a le păstra în totalitate şi a revinde o parte din ele altor televiziuni.

 

 

 

Creţu: “A ieşit bine”

 

 

Şeful Departamentului Sport la Antena 1, Cristian Creţu, consideră că forma finală a contractului privind drepturile tv pentru următoarele trei sezoane mulţumeşte în egală măsură ambele părţi. “Pe noi ne satisface rezultatul negocierilor şi cred că şi cei de la Liga Profesionistă de Fotbal sunt mulţumiţi de forma finală la care s-a ajuns. Am fost sigur că ne vom înţelege, chiar dacă pentru asta a trebuit să mai lăsăm de la noi şi unii şi alţii. De-acum ne dorim să ne facem treaba ca nişte profesionişti, astfel încît publicul telespectator să aibă parte pe lîngă spectacolul din teren şi de transmisiunile noastre de calitate. Cred că vom colabora bine, atît cu Liga, cît şi cu cluburile”, a declarat Cristian Creţu.

×
Subiecte în articol: sport antena