x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor / Infern pe San Siro

Liga Campionilor / Infern pe San Siro

13 Apr 2005   •   00:00

Meciul Inter - Milan a fost suspendat in minutul 74, la scorul de 0-1, din cauza incidentelor provocate de suporterii "nerazzurrilor". Elevii lui Ancelotti merg in semifinale, iar echipa lui Mancini risca sa fie aspru pedepsita de UEFA.



  • de DELIA GOMOESCU

  • PLOAIE DE FOC. Jucatorii ambelor echipe privesc perplecsi la incendierea suprafetei de joc de catre fanii lui Inter. Italienii se tem acum ca sansele lor de a organiza Euro 2012 au scazut considerabil
    Nebunie, inconstienta, violenta fara limite. E greu de exprimat in cuvinte ceea ce s-a intamplat marti seara pe San Siro, cu toate ca astfel de incidente isi fac loc din ce in ce mai des pe stadioanele de fotbal.

    CRONOLOGIE. Inter si Milan se aflau la a patra confruntare in acest sezon. Cu exceptia unui 0-0 in turul campionatului, celelalte partide au revenit clar "rossonerilor": 1-0 in Serie A si 2-0 in prima mansa a sferturilor Ligii Campionilor. Lucru greu de digerat de fanii Interului. Mai ales ca marti seara istoria parea sa se repete. Sevcenko deschisese scorul in minutul 30, iar problema calificarii nu se mai punea. Pentru Inter ramanea doar speranta evitarii unui nou esec in fata rivalilor de-o viata. Reusita lui Cambiasso din minutul 70 ar fi trebuit sa-i ajute in acest sens pe elevii lui Mancini, insa arbitrul Markus Merk le-a stricat socotelile. Centralul german a anulat golul pentru un fault la Dida.

    BALAMUC. A fost momentul in care fanii "nerazzurrilor" si-au pierdut definitiv cumpatul. Din tribuna a inceput sa ploua cu fumigene, petarde, torte si alte obiecte, ceea ce l-a determinat pe Merk sa trimita ambele echipe la cabine. Dupa 25 de minute de intrerupere, arbitrul a incercat reluarea jocului, dar balamucul era departe de a se fi incheiat, asa ca Merk a decis sa suspende definitiv partida. Astazi, centralul german va prezenta la UEFA raportul jocului, iar forul european urmeaza sa decida maine daca va valida scorul de 1-0 in favoarea Milanului sau daca Inter va pierde cu 0-3 la masa verde. Deocamdata, UEFA a confirmat doar calificarea in semifinale a echipei lui Ancelotti. In schimb, Inter risca o suspendare a stadionului de cel putin 3 etape in Liga Campionilor sau, in cel mai rau caz, excluderea pentru un an din cupele europene.

    CHELSEA. In celalalt meci al serii, Bayern a invins cu 3-2 pe Chelsea, insa mai departe merg londonezii, castigatori in tur cu 4-2. Antrenorul Jose Mourinho a preferat sa vada meciul la televizor, asa cum facuse si la Londra. Lampard, cel care a deschis scorul, a declarat ca Chelsea poate castiga trofeul.

    DIDA, LOVIT
    Una dintre tortele aruncate de tifosi interisti l-a lovit in spate pe portarul Dida. Brazilianul a primit ingrijiri pe gazon, insa nu a mai putut continua, in locul sau intrand Abbiati. Episodul de pe San Siro a avut loc la doar o zi dupa ce ministrul de Interne italian, Giuseppe Pisanu, amenintase ca va inchide stadioanele pe care vor avea loc acte de violenta. Chestorul orasului Milano, Paolo Scarpis, a precizat ca actiunea suporterilor Interului a fost una premeditata, protestele fiind indreptate catre conducerea clubului.

    MARTI
  • Bayern M. - Chelsea 3-2
    Pizarro (’64), Guerrero (’90), Scholl (’90+4)/Lampard (’30), Drogba (’80) in tur 2-4
  • Internazionale - Milan 0-1 meci suspendat in min. 74
    Sevcenko (’30) in tur 0-2

    Chelsea si Milan s-au calificat in semifinale
  • ×
    Subiecte în articol: sport